CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: - "Kimse doğacağı yeri, kültürü kendisi seçmiyor. Ve yaşadığı yere göre, inanışları şekilleniyor. 2016 rakamlarına göre, dünyada 7 milyar 391 milyon insan var. Bunların 6 milyarı farklı inançlardan. Keza Müslümanların birçoğu da namazı kendi iradesine göre kılar veya kılmaz. Bizim dinimiz en hoşgörülü dindir"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programdaki namazla ilgili ifadeler konusunda, "Kimse doğacağı yeri, kültürü kendisi seçmiyor. Ve yaşadığı yere göre inanışları şekilleniyor. 2016 rakamlarına göre, dünyada 7 milyar 391 milyon insan var. Bunların 6 milyarı farklı inançlardan. Keza Müslümanların birçoğu da namazı kendi iradesine göre kılar veya kılmaz. Bizim dinimiz en hoşgörülü dindir." değerlendirmesinde bulundu.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, bir televizyon kanalında yayımlanan programda, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın namazla ilgili ifadelerine tepki göstererek, "Kendisini şiddetle kınıyorum. En çok dinimizin cahil insanlar tarafından çarpıtılmasından rahatsız olurken, profesör sıfatı taşıyan biri, en cahil insanın bile cüret edemeyeceği bir çıkış yaparak, 'namaz kılmayan insanları hayvan’ olarak nitelendirebiliyor. Üstelik 'Bu ayet de var.' diyor. Hangi ayette ya da hadiste böyle bir ifade vardır, çıkıp açıklasın." ifadelerini kullandı.

Cankurtaran, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kimse doğacağı yeri, kültürü kendisi seçmiyor. Ve yaşadığı yere göre inanışları şekilleniyor. 2016 rakamlarına göre, dünyada 7 milyar 391 milyon insan var. Bunların 6 milyarı farklı inançlardan. Keza Müslümanların bir çoğu da namazı kendi iradesine göre kılar veya kılmaz. Bizim dinimiz en hoşgörülü dindir. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de düzenli namaz kılanların oranı yüzde 30'u geçmiyor. İmam Hatipler'de ve İlahiyat Fakülteleri'nde bile oranlar bu civarda. Bu nedenle Aşkar, 'Namaz kılmayan hayvandır.' diyerek önce Yüce Allah'ın iradesine karşı çıkarak, Yaradan'a hakaret etmiştir. 'Sizleri kavim kavim yarattım ki kaynaşınız.' diyen yüce bir dinin bu şekilde, diğer dinlerin ve insanların vicdanına el atarak, baskı aracı olarak kullanılması çok yanlıştır."

Yorumlar