CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

- "Türkiye'nin Rakka'ya gireceği söyleniyor. Amerika ile beraber operasyon yapılacağı söyleniyor. Türkiye'nin bunu çok iyi hesap etmesi lazım"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

ADIYAMAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'nin Rakka'ya gireceği söyleniyor. Amerika ile beraber operasyon yapılacağı söyleniyor. Türkiye'nin bunu çok iyi hesap etmesi lazım." dedi.

Ağbaba, partisinin Adıyaman İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Ağbaba, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 16 günden beri sınır hattında terör örgütü DAEŞ'i uzaklaştırmak amacıyla Fırat Kalkanı Harekatını yürüttüğünü belirterek, "Şimdiye kadar 4 şehidimiz oldu. Öncelikle şunu herkesin altını çizmesi gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri herkesin bir kurumudur. Türk Silahlı Kuvvetleri her şeye rağmen bölgede güçlü bir ordudur. Cerablus'ta operasyon yapıyor. Küçük bir kasaba. Yapsın mı? Yapsın, geç kalınmış bir operasyon. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cerablus gibi bir ilçede operasyon yapmaya gücü de var, kuvveti de var. Bunun altını çizmek gerekiyor." diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadelenin sonuna kadar yapılması gerektiğini kaydeden Ağbaba, "AKP sınır ötesinde IŞİD ile mücadele sürdürüyor. IŞİD ile mücadele etmeli midir, etmelidir. Şunu söylemek lazım. Sınır ötesinde operasyon yapılmalı mıdır? Yapılmalıdır ama önce kendi sınır içinde de operasyon yap, sınır içinde de IŞİD'e karşı bir önlem alınmasını bekliyoruz. Hala sınır içinde IŞİD'e karşı operasyon yapılmamış, bir çalışma başlatılmamıştır. Türkiye'nin Rakka'ya gireceği söyleniyor. Amerika ile beraber operasyon yapılacağı söyleniyor. Türkiye'nin bunu çok iyi hesap etmesi lazım. Bu bizim açık çağrımızdır." açıklamasında bulundu.

Veli Ağbaba, 15 Temmuz darbe girişiminin amacının Meclis'i lağvetmek olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da darbenin gerçekleşmemesi için iktidar, muhalefet hep beraber iş birliği yaptı. Hep birlikte darbecilere karşı göğüs gerdi, darbeciler eğer başarılı olmuş olsalardı süper yetkili bir cumhurbaşkanı, süper yetkili bir tek adam, belki tek adam, diktatörle karşı karşıya kalacaktık. Darbeciler yürütmeyi, yasamayı, yargıyı belki bir ele bağlayacaklardı."

Yorumlar