Cezayir Başbakanı Sellal'ın Moskova temasları

- Sellal: “Cezayir dünyanın en büyük 2 veya 3’üncü kaya gazı rezervine sahip ve kaya gazı bizim için önemli bir fırsat”

Google Haberlere Abone ol
Cezayir Başbakanı Sellal'ın Moskova temasları

MOSKOVA (AA) - Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal, temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova'da, mevkidaşı Dmitriy Medvedev, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvitenko ve Duma Başkanı Sergey Narışkin ile görüştü.

Sellal'ın temaslarında Rusya ve Cezayir arasında atom enerjisi, teknoloji, inşaat ve basın alanında çeşitli anlaşmalar imzalandı.

Rusya Başbakanı Medvedev'le görüşmesinde konuşan Sellal, Cezayir olarak kaya gazı üretimi konusunda planları olduğunu, bu noktada Rus enerji şirketleri ile de işbirliği konusunda da istekli olduklarını dile getirerek, “Cezayir dünyanın en büyük 2 veya 3’üncü kaya gazı rezervine sahip ve kaya gazı bizim için önemli bir fırsat” dedi.

Sellal, Cezayir ve Rusya ekonomileri üzerindeki baskının azaltılması için petrol fiyatları konusunun da en yakında çözülmesi gereken bir mesele olduğunu düşündüklerini belirterek, “Ekonomimizin petrol gelirlerine bağımlığını da kırmak için gelir kaynaklarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Rusya ile özellikle tarım sektöründe de işbirliğini geliştirmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Sellal, Rus özel şirketleri ile de ticari ilişkileri ileriye taşımak amacıyla bazı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Medvedev ise görüşmede Ortadoğu'daki durum ve diğer güncel uluslararası konuları değerlendirdiklerini kaydetti.

Yorumlar