Ceylanpınar'da geçen yıl şehit edilen 2 polis anıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te evlerinde şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar için mevlit...

Google Haberlere Abone ol
Ceylanpınar'da geçen yıl şehit edilen 2 polis anıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te evlerinde şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar için mevlit okutuldu.

Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü (TİGEM) Camisi'ndeki programa Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin, Garnizon Komutanı Ahmet Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar, İlçe Müftüsü Üsame Anlağan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Karatepe, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkan halka teşekkür etti. Geçen yıl şehit edilen polis memurları için bir araya geldiklerini belirten Karatepe, şöyle devam etti:

"Bugün aziz şehitlerimizi andık. Onlar için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuduk ve sonrasında da dua ettik. Burada ayrıca vatandaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Halkımız o karanlık gecede Cumhurbaşkanımıza, milletine, bayrağına sahip çıktı. Başkomutanımızın sahaya inin emriyle vakit geçirmeksizin Emniyet Müdürlüğü önüne geldiler. Bu iman bizde olduktan sonra, bu vatan sevgisi bizde olduktan sonra hiçbir şer cephesi bizi yıkamaz."

Karatepe, Yumuşak ile Acar'ın yanı sıra tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Belediye Başkanı Atilla ise Ceylanpınar şehitlerinin hiç unutulmayacağını vurgulayarak şehitlerin isminin ilçedeki bulvar ve caddede yaşadığını ifade etti.

Mevlit programının ardından vatandaşlara yöresel tatlardan külünçe ikram edildi.

Terör örgütü PKK mensupları, 22 Temmuz'da Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ı evlerinde şehit etmişti. Olayla ilgili Hasan Işık, Ömer Kılınç, Lütfi ve Murat Abir, Mehmet Naci Yılmaz, Sedat, Hüseyin ve Hasan Aydın ile Orhan Bulut gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Bulut, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanmıştı.

Yorumlar