Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Zeman, Makedonya'da

OHRİ (AA) - Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Miloş Zeman, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerini desteklediğini ifade ederek, sığınmacı kriziyle...

Google Haberlere Abone ol
Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Zeman, Makedonya'da

OHRİ (AA) - Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Miloş Zeman, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerini desteklediğini ifade ederek, sığınmacı kriziyle mücadelede yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Zeman, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Makedonya'nın güneybatısındaki Ohri şehrinde Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov ile görüştü.

Vila Biljana Cumhurbaşkanlığı rezidansında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Zeman, Makedonya'nın sığınmacı krizinde Yunanistan sınırında gösterdiği mücadelenin Avrupa'yı koruduğunu söyleyerek, "Bu nedenle Makedonya'nın AB ve NATO üyeliklerini destekliyorum çünkü birçok ülke burası kadar başarı gösterememiştir." dedi.

Zeman, Çek Cumhuriyeti'nin sığınmacı kriziyle mücadelede Makedonya'ya yardımcı olmak için hazır olduğunu ifade ederek, ülkede devam eden siyasi krizi ''iç siyaset" şeklinde değerlendirdi.

Ivanov da sığınmacı krizinde insani ve güvenlik boyutlarının birbirinden ayrılması gerektiğini belirterek, "İnsani boyut açısından Makedonya, Ortadoğu'dan gelen tüm sığınmacılara giyecek, yiyecek ve sağlık yardımında bulundu." diye konuştu.

Ülkedeki siyasi krizin uzun süredir devam ettiğine işaret eden Ivanov, AB ve NATO üyelik yolunda ilerleme kaydettiklerini ama müzakerelerin başlaması için net bir tarih veya davet almadıklarını kaydetti.

Ivanov ayrıca, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Zeman'a karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesindeki katkılarından dolayı "8 Eylül" ödülünü takdim etti.

Yorumlar