Büyükelçi eşinden kendi gibi görme engellilere destek

- İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore'un görme engelli eşinin desteğiyle Türkiye'deki rehber köpeklerin eğitimi için bağış toplandı

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi eşinden kendi gibi görme engellilere destek

ANKARA (AA) - İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un görme engelli eşi Maggie Moore'un desteğiyle Türkiye'deki rehber köpeklerin eğitimi için bağış toplandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen ve geliri Rehber Köpekler Derneğine bağışlanacak etkinliğe, Maggie Moore ev sahipliği yaptı.

Büyükelçi Moore, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rehber köpeklerin görme engellilerin günlük yaşamında çok önemli rol oynadığını vurgulayarak, İngiltere'de rehber köpeklerden bu amaçla yaygın olarak yararlanıldığını anlattı.

Bu uygulamanın Türkiye'de de hayata geçmesinde görme engelli eşinin tecrübelerinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Moore, etkinlikten elde edilecek gelirin rehber köpeklerini eğitim için harcanacağını kaydetti.

Rehber Köpekler Derneği Başkanı ve görme engelli avukat Nurdeniz Tunçer ise 2014'te Büyükelçi'nin eşi Maggie Moore'in desteğiyle derneği kurduklarını söyledi.

Görme engellilerin sosyalleşmesinin, kendilerine güvenmeleri ve daha rahat hareket etmeriyle mümkün olacağına işaret eden Tunçer, Türkiye'de 7 rehber köpek adayının olduğunu ve eğitimlerinin devam ettiğini söyledi. Tunçer, gelecek yıl engellilere rehber olmaya başlayacak bu köpeklerin, engellilerin kendilerini güvende hissetmesini sağlayacağını dile getirdi.

Maggie Moore ise kendisinin de rehber köpek kullandığını vurgulayarak, günlük yaşamının bu şekilde daha da kolaylaştığını söyledi.

Yorumlar