Büyükçekmece Belediyesi, Makedonya'da okul inşa edecek

- Mustafa Kemal Atatürk adını taşıyacak yeni okul binasının temeli atıldı

Google Haberlere Abone ol
Büyükçekmece Belediyesi, Makedonya'da okul inşa edecek

STRUGA (AA) - İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, Makedonya'nın güneyindeki Struga şehrinde yeni okul binası inşa ediyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Struga Belediye Başkanı Ziyadin Sela, Miladinovci Kardeşler İlköğretim Okulunun bulunduğu alanda yapılan yeni okul binasının temel atma törenine katıldı.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Struga ile kardeş belediye olduklarına işaret ederek, inşa edilecek okulun iki ülke arasındaki tarihi dostluğu bir sembolü olacağını bildirdi.

Struga Belediyesi tarafından daha önce kendilerine şehirde bir okula ihtiyaç olduğunun iletildiğini aktaran Akgün, bu talebi memnuniyetle kabul ettiklerini belirterek, Türkiye tarihi için anlamlı bir gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bu yeni okulun temelini atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Akgün, iki belediye arasındaki işbirliğinin gelecekte de devam edeceğini vurgulayan, bu kapsamda park ve spor salonları gibi yeni projelerin de bulunduğunu kaydetti.

Struga Belediye Başkanı Sela da yeni okulun eğitime büyük katkı yapacağını belirterek, "Sadece Struga'da değil, ülke genelindeki okullarda karşılaştığımız imkanları göz önünde bulundurursak, bu projenin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Bu, Struga ve Büyükçekmece arasındaki kardeşliğin bir göstergesidir." diye konuştu.

Bin 300 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek yeni okul binası 2 katlı olacak ve içinde 13 derslik, 5 hizmet birimi odası ve bir toplantı salonu bulunacak. Projenin toplam maliyetinin 2,5 milyon Türk Lirası olması öngörülüyor.

Gelecek eğitim-öğretim yılına kadar bitirilmesi planlanan okulda Türkçe, Arnavutça ve Makedonca dillerinde eğitim verilecek.

Yorumlar