Bursa'daki cinayet davası

- Yenişehir ilçesinde geçen yıl haziran ayında kaybolan emlakçı kadını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'daki cinayet davası

BURSA (AA) - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde geçen yıl haziran ayında kaybolan ve cipi İznik Gölü kıyısında terk edilmiş halde bulunan emlakçı Sadiye Şensözlü'yü öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İsmail Erbaykır (45), maktulün çocukları ile taraf avukatları katıldı.

Hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama suçlarından sabıkalı sanık Erbaykır, duruşmada susma hakkını kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığı kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Yenişehir ilçesinde emlakçılık yapan Sadiye Şensözlü, geçen yıl 6 Haziran'da kaybolmuş, 16 HU 555 plakalı cipi 3 gün sonra İznik Gölü sahilinde bulunmuştu. Aracında kan izleri tespit edilen Şensözlü'nün bulunması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekiplerince çalışma yapılmış ancak herhangi bir ize rastlanmamıştı.

Şensözlü'nün telefonda en son görüştüğü İsmail Erbaykır, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, zanlının ifadesi doğrultusunda göl ve yakınlarında yapılan geniş çaplı aramada kayıp kadına ait kıl örnekleri ve eşyalar bulunmuştu. Kadının cesedine ise ulaşılamamıştı.

Yorumlar