Brezilya'da ekonomik krizle mücadele

- Devlet Başkanı vekili Temer, kemer sıkma önlemlerini açıkladı - Önlemler, artan hükümet harcamalarının halihazırda yüzde 10 olan enflasyon oranıyla sınırlandırılmasını da içeriyor

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da ekonomik krizle mücadele

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'da Devlet Başkanı vekili Michel Temer, ülkede yıllardır süren ekonomik krizle mücadele için kemer sıkma önlemleri alınacağını kaydetti.

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan açık oturumda koalisyon hükümetini oluşturan parti liderleriyle görüşen Temer, önlemler çerçevesinde devlet yatırım bankası BNDES'den 28 milyon dolar erken geri ödeme alınacağını ve petrolden elde edilen gelirlerin eğitime aktarılması için kurulan fonun da kaldırılacağını dile getirdi.

Temer, artan hükümet harcamalarını halihazırda yüzde 10 olan enflasyon oranıyla sınırlandırma noktasında da söz verdi.

Bu Brezilya'da şimdiye kadarki en sert kemer sıkma önlemleri olacak. Bu önlemler, gelecek ay Kongre'de yapılacak oylamanın ardından uygulamaya konulacak.

Temer, 12 Mayıs'ta Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yolsuzluk iddialarıyla yargılanana kadar geçici olarak görevden alınmasının ardından devlet başkanlığına getirilmişti. Rousseff'in suçlu bulunması durumunda Temer, devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek. Temer'in adı da devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.

Yüksek Mahkeme, Rousseff'in azil sürecinin durdurulması için yaptığı başvuruyu reddetmişti. Rousseff, 2003-2010 arasında Petrobras'ın başkanlığını yürüttüğü sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı iddialarıyla karşı karşıya bulunuyor.




Yorumlar