Bozdağ-Jagland görüşmesi

- Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland: - "Daha önce ifade ettiğimiz gibi Avrupa Konseyi olarak her türlü desteğe hazırız"

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ-Jagland görüşmesi

ANKARA (AA) - Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyinin Türk makamlarına her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, "Burada Türk kurumlarını desteklemek için bulunmaktayız. Ayrıca Türk halkının darbe girişimine karşı gösterdiği dirençten dolayı onları takdir etmek ve tebrik için bulunmaktayız." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Jagland ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Jagland, Türk kurumlarını desteklemek için geldiklerini söyleyerek, Türk halkını darbe girişimine karşı gösterdiği dirençten dolayı tebrik etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Darbe girişiminin kimin tarafından yapıldığını bilmek de çok önemli ve delillerin sunulması da keza önemli hususlardan bir tanesi." diyen Jagland, darbe girişimi nedeniyle suçlananlara hukuki güvence sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Jagland, Türk toplumunun demokrasiye sahip çıkmasına da övgüde bulunarak, "Türk toplumunun tutumu çok önemliydi. Burada Türk kurumlarını desteklemek için bulunmaktayız. Ayrıca Türk halkının darbe girişimine karşı gösterdiği dirençten dolayı onları takdir etmek ve tebrik için bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Türk halkının hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi korumak için bir duruş sergilediğine dikkati çeken Jagland, "Daha önce ifade ettiğimiz gibi Avrupa Konseyi olarak her türlü desteğe hazırız." diye konuştu.





Yorumlar