Boyner'in Nar Taneleri Projesi BM'nin sitesinde yayınlandı

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup'un Nar Taneleri Projesi üzerine yazılan vaka analizi, Birleşmiş Milletler'in (BM) web sitesinde yayınlandı. Boyner Grup'tan...

Google Haberlere Abone ol
Boyner'in Nar Taneleri Projesi BM'nin sitesinde yayınlandı

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup'un Nar Taneleri Projesi üzerine yazılan vaka analizi, Birleşmiş Milletler'in (BM) web sitesinde yayınlandı.

Boyner Grup'tan yapılan açıklamaya göre BM tarafından örnek proje seçilen "Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar" projesinin çıktılarını anlatan vaka incelemesi, BM'nin web sitesinde yayınlanarak tüm dünya ile iyi örnek olarak paylaşıldı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurtlarında yetişen genç kadınları güçlendirmek amacıyla 2009 yılında başlatılan proje, yetiştirme yurtlarındaki 18-25 yaş arası genç kadınların eğitime devam etmelerinin teşvik edilmesini, kişisel gelişimlerini ve iş arama becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında ilk 5 yılda yetiştirme yurtlarında yetişen 160 genç kadına kişisel gelişimden akademik başarı desteğine, yükseköğrenime hazırlıktan meslek seçimi danışmanlığına kadar pek çok alanda eğitimler sunuldu.

Bu anlamda genç kadınlar birebir mentörlük programıyla da desteklenirken, 2015 yılından bu yana yetiştirme yurtlarında görev yapan personelin eğitimine de ağırlık verildi.

Bu arada BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nden (UN Global Compact), Boyner Grup'a Nar Taneleri ve diğer kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik çalışmaları için üst üste üçüncü kez "advanced" (ileri seviye) başarı unvanı verildi.

Boyner Grup, 2012 yılında UN Global Compact'ı imzalayarak insan hakları, çevre, çalışma standartları ve yolsuzlukla mücadele konularında belirlenen 10 ilkenin tüm grup genelinde uygulanacağını taahhüt etmişti.

Türkiye'den ilk imzacı olan Boyner Grup'un bu ilkelerle ilgili çalışmaları, son üç yıldır art arda BM tarafından "İyi Uygulama" örneği seçiliyor.

BM'nin web sitesinde tüm dünyadan bin 954 proje "iyi örnek" olurken, Boyner Grup 2014, 2015 ve 2016 yıllarında üst üste listede yer aldı. Listede Boyner Grup haricinde Türkiye'den 4 şirket daha yer alıyor.

Yorumlar