Bosna Hersek'te çocuk folkloru festivali düzenlendi

- Festivale Bosna Hersek, Türkiye, Karadağ, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya'dan 250 çocuk katıldı

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek'te çocuk folkloru festivali düzenlendi

ZENICA (AA) – Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenica'da, "2. Uluslararası Çocuk Folkloru Festivali" düzenlendi.

"Filigran" Şehir Sanatları Topluluğu tarafından Zenica'daki kültür evinde düzenlenen festivale,Bosna Hersek,Türkiye, Karadağ, Makedonya, Bulgaristan ve Romanya'dan 250 çocuk katıldı.

"Filigran" Şehir Sanatları Topluluğu Kareografı Haris Jasarevic, festivalin amacının farklı kültürlerin birbirini tanıması olduğunu belirtti.

İzmirli Alper Özarslan da Bosna Hersek'e Türk folklorunu tanıtmak için geldiklerini ifade ederek, "Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için buradayız. Hem Türk folklorunu sergilemek hem de Bosna Hersek'in geleneksel oyunlarını öğrenmek için buradayız." dedi.

Kocaeli'den gelen Altay Yaman ise yeni bir kültür tanıyacağı için heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Bosna Hersek'e ilk defa geliyorum ve burasını yakından tanıyacağım için mutluyum." ifadesini kullandı.

Festivale Karadağ'dan katılan folklor grubunun kareografı Ana Stanisic de Zenica'daki festivale ilk defa katıldıklarını belirterek, kendi kültürlerini en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yorumlar