Bodrum'da lastik botun batması

- Önceki gün denizde kaybolan 21 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da lastik botun batması

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesi açıklarında, yabancı uyrukluların bulunduğu lastik botun batmasının ardından denizde kaybolanları arama çalışmaları devam ediliyor.

Karaada mevkisi açıklarında perşembe günü batan lastik botta bulunduğu sanılan 21 kişiyi denizden ve havadan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot, Deniz Kuvvetlerine ait bir karakol gemisi ve bir korvet katılıyor.

Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ekipleri de çalışmalara destek veriyor. Karaada'nın güney kısmı ve Yalıçiftlik açıklarında yoğunlaşan aramalarda, sabah saatlerinde bölgeye sevk edilen bir uçak da alanı havadan taramaya başladı.

Bodrum'da 29 Eylül'de günü içerisinde 31 kişi bulunduğu tahmin edilen lastik bot Karaada açıklarında batmış, botta bulunan 4 kişi sağ kurtarılırken, 6 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Botta bulunduğu sanılan 21 kişiye ulaşmak için arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı. Yabancı uyrukluların yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçişini organize ettiği iddia edilen bir Türk gözaltına alınmıştı.

Yorumlar