BM'den İsrail'e, Batı Şeria'daki kundaklamayla ilgili adalet çağrısı

- BM, İsrail'e Batı Şeria'da Filistinli bir ailenin evinin kundaklayanların adalet karşısına çıkması ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesindeki sorumluğu gereği Filistinlilerin korunması çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
BM'den İsrail'e, Batı Şeria'daki kundaklamayla ilgili adalet çağrısı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'e yaptığı çağrıda, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir ailenin evinin kundaklayan suçluların adalet karşısına çıkmasını ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesindeki sorumluluğu gereği savunmasız Filistinlilerin korunmasını istedi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq düzenlediği basın toplantısında, BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov'un, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir ailenin evinin kundaklanması konusunda bir açıklama yayımladığını bildirdi.

Özel Koordinatör Mladenov açıklamasında, "dün gece Duma Dawabsha ailesinin evinin kundaklanması haberinden endişe duyuyorum. Eğer doğrulanırsa bu aşağılık bir hareket geçen yıl bu köydeki üçüncü olay" olduğunu belirtti.

Mladenov açıklamasında, Batı Şeria'da Dawabsha ailesinin evini ateşe verip, 3 aile üyesini öldürerek, 4 yaşındaki Ahmed'i yetim bırakan aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin 31 Temmuz 2015'teki terörist saldırısından sonra, haklarındaki iddianameye rağmen, bu korkunç suçtan dolayı adaletin huzuruna çıkarılmadığını vurguladı.

En son olayla birlikte, "Bu korkunç suçun faillerinin adalet önüne çıkarılması için yetkilileri hızlı haraket etmeye çağırıyorum." diyen Mladenov, yaptığı diğer bir çağrısında da işgal gücü olarak İsrail'den, uluslararası hukuk çerçevesinde yükümlülüklerine uygun olarak, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki savunmasız Filistinli toplulukların korunmasının sağlanmasını istedi.

Yorumlar