BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Haq:

- "DAEŞ'e karşı uluslararası iş birliğinin artmasına yönelik işaretleri memnuniyetle karşılıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Haq:

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, DAEŞ ile mücadelede uluslararası iş birliğinin artmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Haq, basın toplantısında gazetecilerin, "Türkiye ile Rusya'nın DAEŞ ile mücadelede iş birliğine gitme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Farhan Haq, "DAEŞ'e karşı uluslararası iş birliğinin artmasına yönelik işaretleri memnuniyetle karşılıyoruz. DAEŞ'le mücadele edilmesi ve bu örgütün Irak ve Suriye'de elinde tuttuğu toprakların geri alınmasının önemini uzun zamandır vurguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Halep'teki saldırılara da değinen Haq, dehşet ve korku içinde yaşayan sivillerin güvenliğinin kendileri için öncelikli olduğunu belirtti.

Hastane ve kliniklere yönelik saldırıların hız kesmeden devam ettiğine de işaret eden Haq, bu durumun halkın sağlık ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü dile getirdi.

Halep'te bazı noktalara yeniden su ulaşmaya başladığını ancak binlerce insanın halen suya erişemediğini belirten Haq, "Halep'teki halka yardım ulaştırmak için BM ve iş birliği yaptığı kuruluşlar hazır ancak daha uzun çatışmasızlık süresine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yorumlar