Beyoğlu'ndaki izinsiz gösteri

- Polis müdahalesinin ardından, yeniden toplanarak yürümek isteyen bazı LGBTİ üyeleri gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'ndaki izinsiz gösteri

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemesine rağmen yürüyüş için polis müdahalesinin ardından yeniden toplanan LGBTİ üyelerine müdahale edildi.

İmam Adnan ve Süslü Saksı sokaklarda toplanarak yürümek isteyen ve polis müdahalesiyle ara sokaklara dağılan LGBTİ üyeleri, Mis Sokak'ta yeniden bir araya geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ile avukat Eren Keskin'in de destek verdiği gruptakiler, slogan atıp ellerindeki dövizlerle yürümek istedi. Polis gruba bir kez daha biber gazıyla müdahalede bulundu. Çevredeki esnaf ve gazeteciler de gazdan etkilenirken, gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Bu arada, İstiklal Caddesi'nde toplanarak yürümek isteyen bir grup LGBTİ üyesi de polis tarafından engellendi. Gruptaki bazı kişiler, gözaltına alındı.

İstanbul Valiliğince izin verilmemesine rağmen Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen LGBTİ üyeleri, polis ekiplerinin müdahalesiyle ara sokaklara dağılmış, gruptan bazı kişiler yakalanmıştı.

LGBTİ üyelerinin yapmak istediği yürüyüşü protesto amacıyla Gezi Parkı ile Galatasaray Lisesi yakınında toplanan iki grupta bulunan bazı kişiler de polis ekiplerince emniyete götürülmüştü.

Yorumlar