Besin Takviyesinde Protein Tozunun Önemi

Gelişen teknoloji beraberinde üretilen gıdaların doğallıktan uzaklaşmasına da neden oluyor. GDO’lu ürenler, fast foodlar, dondurulmuş ve hazır gıdalar, doymuş...

Google Haberlere Abone ol
Besin Takviyesinde Protein Tozunun Önemi

Gelişen teknoloji beraberinde üretilen gıdaların doğallıktan uzaklaşmasına da neden oluyor. GDO’lu ürenler, fast foodlar, dondurulmuş ve hazır gıdalar, doymuş ve trans yağlar gibi ürünlerin tüketimleri arttıkça başta obezlik olmak üzere pek çok sağlık sorunu da beraberinde geliyor. Genel olarak lezzetli olan bu ürünler kısa vadede hiçbir sağlık sorununa sebebiyet vermezken özellikle ilerleyen yıllarda bazı sağlık sorunlarına neden oluyor. Günümüzde obezite özellikle gelişmiş ülkelerin en büyük sorunlarından birisi haline gelmiş durumdadır. Başta Avrupa ve Amerika olmak üzere bütün gelişmiş ülkelerde obezite oldukça ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu sorunla mücadele için düzenli bir diyet tek başına yeterli olmayabilir. Bu diyetin yanı sıra günlük egzersizler de kilo vermek için oldukça yardımcı olacaktır. Kilo vermek için diyet yapılması daha doğrusu doğru bir diyetin yapılması şarttır. Bunun yanı sıra özellikle egzersizler sırasında dışarıdan alabileceğiniz BCAA takviyeleri ile vücudunuzda yağ yakılmasını hızlandırırken kaslarınızın da gelişmesini sağlayabilirsiniz. BCAA lösin, izolösin ve valin aminoasitlerini bünyesinde bulunduran bir aminoasit zinciri olup vücudumuz için oldukça önemlidir. Bu aminoasitler kas dokularımızda bulunan 20 çeşit aminoasidin 3’te 1’ini oluşturur. Vücudumuzda üretilemeyen bu nedenle dışarıdan alınması gereken bu aminoasitler oldukça önemlidir. Yapılan düzgün bir diyetle beraber kullanıldıgı gibi bcaa fiyatı son derece ekonomik olup, günlük ya da 2 günde 1 olan egzersizlerle birlikte oldukça hızlı bir dönüşüm geçirerek kısa sürede salıklı dinç e atletik bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Bazı durumlarda vücut yapılan diyetlere tepki göstermeyebilir, istenilmeyen kilolardan kurtulmak çok yavaş ya da hiç olmayabilir. Genel olarak yapılan ilk diyetlerde bu durum daha sık görülür. Bunun temel nedenlerinden birisi de yapılacak diyetin doğru şekilde uygulanmamasından kaynaklanır. Öncelikle diyet yapan bir kişi istenmeyen kilolarından kurtulmak için genel olarak metabolizmasını hızlandırmalı bu nedenle gün içerisinde daha aktif bir şekilde hareket etmelidir. Asansörlerin daha az kullanılması, gidilmek istenilen yere araç yerine yayan olarak gidilmesi iyi bir başlangıç olacaktır. Bununla beraber gün içerisinde yapılacak son öğün hiçbir zaman geç olmamalıdır. Uyuma saatine yakın bir zamanda yemek yenmesi uyuma esnasında sindirimin yapılmasına bu de vücudun kilo almasına neden olur bundan dolayı gün içerisinde son öğünü tamamlamalıyız. Öğünlere başlarken 1 bardak su tüketilmesi her zaman metabolizmaya iyi gelir. Bununla beraber öğünlerden sonra kısa süreli egzersizler de özellikle yağ yakılmasını hızlandırır. Sağlıklı ve kaslı bir vücuda sahip olmak için protein tozu takviyesi her zaman etkili olmuştur. Özellikle spordan önce ve sonra alınan protein tozları damar yollarının açılmasını sağlar ve kan dolaşımını güçlendirir. Bu da yağların daha etkili bir şekilde yakılmasına yararken kasların da daha iyi beslenmesini sağlar. Böylece istenmeyen kilolardan kurtulurken aynı zamanda da daha kaslı ve daha dinç bir atletik vücuda sahip oluruz.

Yorumlar