"Belediyeyi çalışır hale getirdik"

- KHK kapsamında, Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve tayini Samsun'un Atakum ilçesine çıkan Kaymakam Aktaş: - "Göreve geldiğimiz 6 aylık süre zarfı içerisinde belediyeyi çalışır hale getirdik. Yani belediyeyi vatandaşa odaklı hale getirdik. Bu anlamda Mersin'den gönlüm rahat bir şekilde ayrılabileceğimi söyleyebilirim"

Google Haberlere Abone ol
"Belediyeyi çalışır hale getirdik"

MERSİN (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve tayini Samsun'un Atakum ilçesine çıkan Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, 6 aylık çalışmalarına ilişkin, "Göreve geldiğimiz 6 aylık süre zarfı içerisinde belediyeyi çalışır hale getirdik. Yani belediyeyi vatandaşa odaklı hale getirdik. Bu anlamda Mersin'den gönlüm rahat bir şekilde ayrılabileceğimi söyleyebilirim." ifadesini kullandı.

Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, başkan vekili olarak görev yaptığı sürede, belediyeyi vatandaşlara yönelik hizmet eder noktaya getirdiklerini bildirdi.

Kısa zaman dilimi içerisinde tüm vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını ve en önemli projelerden biri olan Adanalıoğlu Mahallesi sahilinde kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıların yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş, şöyle devam etti:

"Her ne kadar 6 ay gibi kısa bir sürede Mersin'de görev yapsam da bu kısa zaman dilimi içerisinde ben de bir Akdenizli oldum diyebilirim. Hükumetimiz tarafından hem kaymakam olarak hem de belediye başkanı olarak görevlendirildim. Hakikaten belediye çok zor durumdaydı. Hem personel hem de gelir gider açısından dar boğazdaydı. Ben de arkadaşlarımla birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Göreve geldiğimiz 6 aylık süre zarfı içerisinde belediyeyi çalışır hale getirdik. Yani belediyeyi vatandaşa odaklı hale getirdik. Bu anlamda Mersin'den gönlüm rahat bir şekilde ayrılabileceğimi söyleyebilirim. Bu görevde bulunduğum süre zarfı içerisinde belediyede birçok hukuksuzluğu tespit ettik ve bu hukuksuzlukları çözmeye çalıştık."

- Sahil şeridinin temizlenmesi

Aktaş, Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki metruk binalara yönelik yıkım çalışmaları son bulana kadar görevinin başında olacağını aktardı. Adanalıoğlu sahilindeki metruk binalardan bu güne kadar kimsenin rahatsız olmadığını vurgulayan Aktaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"En azından 1 kişi şikayet etse dese ki 'Efendim burada böyle bir şey var' biz de üstüne gitsek. Ama maalesef ben burayı tesadüfen gidip yerinde gördüm. İnanın herhangi bir kurumdan herhangi bir şekilde bir ihbar almadım, bir duyum almadım. Tamamen kendim gittim orada bu durumu gördüm. Belediye olarak Adanalıoğlu sahilindeki derme çatma binaların bir kısmını ortadan kaldırdık. O sahilin tamamını temizleyene kadar ben buradan ayrılmayacağım. O binaları tamamen temizledikten sonra görevimden ayrılacağım. Bu konuda bütün sevap da günah da şahsıma aittir."

Aktaş, engelli parkı yapımı, yaşlıların evinde sağlık hizmeti, çocuklara beceri kursları gibi pek çok hizmete imza attıklarını, en büyük problemlerden birisi olan imar sorununu çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

Yorumlar