Belediyeye tepki gösteren şoförler yolcuları ücretsiz taşıdı

- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu ulaşım hizmeti sağlayan otobüs şoförleri, maaş ve sosyal haklar konusunda sorun yaşadıkları gerekçesiyle DBP'li belediyeye tepkilerini yolcuları ücretsiz taşıyarak gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Belediyeye tepki gösteren şoförler yolcuları ücretsiz taşıdı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüs şoförleri, maaş ve sosyal haklar konusunda sorun yaşadıkları gerekçesiyle belediyeye tepki olarak yolcuları ücretsiz taşıdılar.

Alınan bilgiye göre, DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile bünyesinde toplu ulaşım hizmeti sağlayan otobüs şoförleri arasında maaşlara zam yapılmaması, sosyal haklar ve trafik cezalarının ödeme şekline ilişkin anlaşmazlık yaşandı.

Genel İş Sendikası ile belediye yetkilileri arasında sorunun çözülmesi için görüşmeler sürerken, otobüs şoförleri bu süreçte eylem yapma kararı aldı.

Ramazan dolayısıyla vatandaşların mağdur olmaması için kontak kapatma eylemi yapmayan şoförler belediyeye tepkilerini toplu ulaşım kartı bulunmayan yolcuları ücretsiz taşıyarak gösterdi.

Otobüs şoförleri, maaşlarına 3 yıl boyunca zam yapılmadığını, sosyal haklarda düzelme olmadığını, trafik cezaları ve trafik kazası durumunda belediye ile sorun yaşadıklarını iddia ederek, sorunlar üzerine eylem kararı aldıklarını belirttiler.

Şoförler, eylemin vatandaşları mağdur etmemesi için ücretsiz ulaşımla tepkilerini yansıtmak istediklerini aktardılar.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necati Pirinççioğlu, eylem yapan şoförlerin sorunlarını çözmek için sendika ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Pirinççioğlu, "Şoförlerin gelecek yıl asgari ücrete zam yapılmayacağı yönünde kaygıları var. Bu nedenle böyle davranıyorlar. Otobüslerde kamera mevcut. Kimin yolculardan para almadığını bu şekilde belirleyeceğiz. Yolculardan para almayan şoförler hakkında kamu malına zarar vermekten işlem başlatacağız." ifadelerini kullandı.


Yorumlar