Bayram tatilinin 9 gün olması turizmcileri sevindirdi

- Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Demir: - "Bayram tatilinin 9 gün olması iç turizmi canlandıracak" -Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Altun: -"Bayram tatilinin 9 gün olması, hem bizim açımızdan hem de tatilciler açısından güzel bir sonuç oldu"

Google Haberlere Abone ol
Bayram tatilinin 9 gün olması turizmcileri sevindirdi

KIRKLARELİ (AA) - Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması turizmcileri sevindirdi.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Demir, Başbakan Binali Yıldırım'ın imzaladığı genelgeyle bayram tatilinin 9 güne çıkmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararı olumlu bulduklarını söyledi.

Turizmcilerin taleplerinin hükümet tarafından olumlu karşılanmasına sevindiklerini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Ramazan Bayramı tatili ile turizm sektörü açılacak. Turizm sektörü her yıl mayıs ayında açılırken bu yıl sezon geç açıldı. Mayıs ve haziran aylarında umduğumuz gibi gitmedi. Bir önceki seneye oranla daha aşağıya düştü. Bayağı bir kayıp yaşadık ama bayramda bütün tesislerin iyi bir doluluk yaşayacağını düşünüyoruz. Bayram tatilinin 9 gün olması iç turizmi canlandıracak. Tatilin 9 gün olması turizm sektörüne nefes aldıracak. Bayram süresince otellerde yüzde 100'lere yakın doluluk oranı bekliyoruz."

Demir, çeşitli olumsuzluklara mücadele ederek kampanyalarla turizmi canlı tutmaya çalıştıklarını aktardı.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır ise bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını olumlu karşıladıklarını belirtti.

Tatil süresinin uzatılmasının turizm sektörüne katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Bayındır, 9 günlük tatilin kamu personeline de moral kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

-Tekirdağ paraşüt tutkunlarını bekliyor

Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca denizin ve yeşilin bir arada olduğu doğal güzellikleriyle yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyen İstanbul ve Trakya'daki ekstrem spor tutkunlarını ağırlamayı hedefliyor.

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Kıvanç Altun, tatilde farklı bir keyif yaşamak için Uçmakdere'ye gelen ziyaretçilerin hem doğal güzelliklerin tadını çıkarma hem de yamaç paraşütüyle gökyüzü ile buluşma imkanını elde edebileceklerini söyledi.

Kulüp olarak uçuşlarını bu bölgede gerçekleştirdiklerini ve bölgenin doğal güzellikleri nedeniyle ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Altun, "Yamaç paraşütü aktivitesi günbegün artarak devam ediyor. Tekirdağ'ın adı yamaç paraşütüyle günden güne anılmaya başlandı. Biz de tabii bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Altun, bayram döneminde de uçuş faaliyetlerine devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Uçmakdere Tekirdağ il merkezine 25, İstanbul'a da 150 kilometre uzaklıkta olması ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlıyor. Bu sene bayram tatili süresinin uzun olması ile bölgemiz İstanbul ve Trakya'dan farklı bir tatil yaşamak isteyenlerin tercihi olacaktır diye düşünüyoruz. Bayram tatilinin 9 gün olması, hem bizim açımızdan hem de tatilciler açısından güzel bir sonuç oldu. Ümit ediyorum tatil boyunca burada çok güzel uçuşlar gerçekleştireceğiz."

Trakya Extrem Turzm Seyahat Acentesi sahibi Sadri Özel de Tekirdağ'ın ekstrem spor tutkunlarının yeni gözdelerinden biri haline geldiğini aktardı.

Tekirdağ'ın, sadece yamaç paraşütü uçuşları değil, birçok farklı doğa sporunun gerçekleştirilebildiği bir kent olduğunu vurgulayan Özel, "Ayvasıl mevkisindeki yamaçlar, ziyaretçilerin yaklaşık 600 metre yükseklikten süzülerek gökyüzüyle buluşmasına olanak sağlarken, aynı zamanda Uçmakdere sahilinde gerçekleştirilen dalış etkinlikleri ile tatilciler Marmara Denizi'nin maviliklerinde, su altı dünyasıyla tanışıyor." dedi.

Özel, bayram tatilinin 9 gün olması ile bölgede turizm hareketliliğinin yaşanmasını beklediklerini kaydetti.


Yorumlar