Batık uçağa turist ilgisi

- Kuşadası'nda dalış turizmini canlandırılma amacıyla batırılan Airbus A300 kargo uçağı, turistlerin ilgi odağı oldu - ABD'li turist Mathews: - "Çok rahatlıkla güvenilir şekilde içinde ve dışında dalış gerçekleştirebiliyorsunuz. Bizim için çok özel ve güzel bir deneyim oldu"

Google Haberlere Abone ol
Batık uçağa turist ilgisi

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, dalış turizminin canlandırılması amacıyla batırılan Airbus A300 kargo uçağı, turistlerin ilgi odağı oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesince özel bir havayolu şirketinden 270 bin liraya satın alınan Airbus A300 kargo uçağının batırıldığı bölgede dalış yapmak için ilçeye çok sayıda yerli ve yabancı turist geldi.

ABD'li Tom Mathews, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil için Çeşme'de olduklarını, bu sırada dünyanın en büyük uçağının Kuşadası'nda batırıldığını öğrenmenin kendilerini heyecanlandırdığını ve hemen ilçeye geldiklerini belirtti.

Bugüne kadar 100'ü aşkın dalış gerçekleştirdiğini ifade eden Mathews, "Airbus A300 çok güvenli bir batık. Çok rahatlıkla güvenilir bir şekilde içinde ve dışında dalış gerçekleştirebiliyorsunuz. Uçak ve uçağın içi çok büyük. Bizim için çok özel ve güzel bir deneyim oldu. Kuşadası'na gelerek tekrar Airbus A 300'e dalış gerçekleştireceğiz." dedi.

Turistlere dalışlarda rehberlik yapan dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ise uçağın batırılmasının dalış başta olmak üzere ilçe turizmine önemli katkılarının olacağını aktararak "Günde ortalama 10 kişiyle dalış yapıyoruz, bu bizim için sevindirici bir rakam." diye konuştu.

Yorumlar