Batı Şeria'daki olaylar

- İsrail Başbakanı Netanyahu: - "Filistinlilere yönelik daha öncekilerden farklı saldırı önlemleri alacağız"

Google Haberlere Abone ol
Batı Şeria'daki olaylar

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilere yönelik daha öncekilerden farklı saldırı önlemleri alacaklarını belirtti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Netanyahu, "Filistinlilere yönelik daha öncekilerden farklı saldırı önlemleri alacağız" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde 2 İsraillinin öldürüldüğü El-Halil kentinde güvenlik kordonlarının oluşturulduğunu ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin ikamet ettiği Beni Naim beldesi sakinlerinin çalışma izinlerinin iptal edildiğini ifade eden Netanyahu, askeri güçlerini takviye ettiklerini kaydetti.

Netanyahu ayrıca, yarın Afrika'ya giderek Uganda da yapılacak zirvede Doğu Afrika'dan 7 devlet başkanıyla bir araya geleceğini belirterek, İsrail'in Afrika'ya açılımının uluslararası anlaşmaların ve ilişkilerinin çeşitlenmesi konusunda çok önemli meydan okumaları olacağını savunuldu.

Batı Şeria'nın güneyindeki Kiryat Arba yerleşim biriminde 30 Haziran'da bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle bir Filistinlinin öldürüldüğü bildirilmişti. Söz konusu olayın ardından Batı Şeria'nın güneyindeki Otinel yerleşim birimi yakınında 1 Temmuz'da kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu 1 İsraillinin öldüğü, 2 İsraillinin yaralandığı kaydedilmişti.

Yorumlar