Başbakan Yardımcısı Canikli:

- "Millet iradesini merak eden varsa buyursun. Çanakkale'den sonra yeni bir kahramanlık destanı yazıldı. Bir gecede yazıldı bu destan. Destanı yazan: Türk milleti. Bundan sonra Türkiye'de ve dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" - "(Demokrasi şehitleri) Bu milletin istiklalini korumak için toprağa düştünüz. Ezanlarımız susmasın, bayrağımız inmesin diye şehadet şerbetini içtiniz. Mekanınız cennet olsun"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Canikli:

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişiminin önlenmesine ilişkin, "Millet iradesini merak eden varsa buyursun. Çanakkale'den sonra yeni bir kahramanlık destanı yazıldı. Bir gecede yazıldı bu destan. Destanı yazan: Türk milleti. Bundan sonra Türkiye'de ve dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadelerini kullandı.

Canikli, Twitter hesabından darbe girişiminin önlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Bundan sonra hiçbir ülkenin Türkiye'ye demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkışmaması gerektiğini ifade eden Canikli, "Millet iradesini merak eden varsa buyursun. Çanakkale'den sonra yeni bir kahramanlık destanı yazıldı. Bir gecede yazıldı bu destan. Destanı yazan: Türk milleti. Bundan sonra Türkiye'de ve dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Nurettin Canikli, darbe girişimi sırasında şehit olanları "demokrasi şehitleri" olarak nitelendirerek, şunları kaydetti:

"Ankara'da şehit edilen hemşehrim Necmi Bahadır Denizcioğlu, İstanbul'da şehit edilen hemşehrim Emrah Sağaz, Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank, İstanbul'da şehit edilen Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak, Fahrettin Poyraz'ın bacanağı Ahmet Özsoy, Özel Harekat Merkezi'nde şehit edilen 47 polisimiz ve farklı yerlerde şehit edilen diğer polislerimiz ve 161 şehidimiz... Bu milletin istiklalini korumak için toprağa düştünüz. Ezanlarımız susmasın, bayrağımız inmesin diye şehadet şerbetini içtiniz. Mekanınız cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim sevdiklerinize sabır versin."

Yorumlar