"Başarısız darbeden sonra demokrasisi daha güçlü bir Türkiye olacak"

- IKBY İslami Hareket Partisi lideri Abdulaziz: - "Halkın desteğiyle demokrasi ve siyaset üzerindeki tehditler bertaraf edildi. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye meydana gelecektir" - "İstanbul'da yapılan mitinge (Demokrasi ve Şehitler Mitingi) iktidarın yanı sıra muhalefet liderlerinin de katılması çok iyi ve güzel bir tabloydu"

Google Haberlere Abone ol
"Başarısız darbeden sonra demokrasisi daha güçlü bir Türkiye olacak"

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İslami Hareket Partisi (Bizotnava) lideri İrfan Ali Abdulaziz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişiminden sonra, demokrasi ve siyaset üzerindeki tehditlerin bertaraf edildiğini belirterek daha güçlü bir Türkiye'nin meydana geleceğini söyledi.

Abdulaziz, AA muhabirine Türkiye'de meydana gelen başarısız darbe girişimi ile bölgedeki 3 İslami parti arasındaki ittifak girişimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimin halkın büyük desteğiyle önlenmesinden memnun olduklarını belirten Abdulaziz, "Halkın desteğiyle demokrasi ve siyaset üzerindeki tehditler bertaraf edildi. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye meydana gelecektir." dedi.

Türkiye'nin sorunların çözülmesi ve ekonomisinin güçlenmesi konusunda son yıllarda ciddi adımlar attığının altını çizen Abdulaziz, "İstanbul'da yapılan mitinge (Demokrasi ve Şehitler Mitingi) iktidarın yanı sıra muhalefet liderlerinin de katılması çok iyi ve güzel bir tabloydu." değerlendirmesinde bulundu.

Başarısız darbe girişiminden sonra yeni ve daha güçlü bir Türkiye'nin meydana geleceğine inandıklarını aktaran Abdulaziz, "Siyasi süreç üzerinde her zaman korku salan askeri güçlerin tehdidi artık kalmadı. Başarısız darbeden sonra demokrasisi daha güçlü bir Türkiye olacak." diye konuştu.

- IKBY'de İslami Cephe arayışı

IKBY'deki Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu), İslami Toplum Partisi (Komela) ve Bizotnava arasında ortak İslami bir cephenin oluşturulması için çeşitli toplantılar düzenleniyor.

Taraflar arasında güçlü bir ittifakın oluşturulması için ilk adımı Yekgirtu Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin atarak, Komela ve Bizotnava liderleri ile görüşmeye başladı.

Bölgede İslami Cephe'nin oluşturulması girişimleri ve çalışmalarına ilişkin ise Abdulaziz, "Salahaddin Bahaddin ile birlikte yaptığımız son toplantıda birlikte hareket etmeyi ele aldık. Tarafların bir ittifak kurması yönünde istekler var. Bunun meydana gelmesi için iş başındayız." dedi.


Yorumlar