Barzani, CENTCOM Komutanı General Votel'i kabul etti

- IKBY Başkanı Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Votel ve beraberindeki askeri heyeti başkanlık konutunda kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Barzani, CENTCOM Komutanı General Votel'i kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel ve beraberindeki askeri heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, taraflar görüşmede, Erbil-Washington arasında imzalanan askeri protokol, terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve Musul'u kurtarma operasyonunu ele aldı.

Görüşmede, ABD'li heyete iki gün önce iki taraf arasındaki askeri protokolün imzalanmasından dolayı teşekkürlerini dile getiren Barzani, bu gelişmenin bölge halkı ve Peşmerge'yi mutlu ettiğini söyledi.

Barzani, IKBY'nin önceliğinin terör örgütü DAEŞ'i yenilgiye uğratmak olduğunu ve bu vesileyle Peşmerge güçlerinin Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçleriyle ortak hareket edebileceğini ifade etti.

ABD'li General Votel ise terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda ülkesinin Peşmerge güçlerine desteklerinin devam edeceğine vurgu yaparak, her iki taraf arasında protokolün imzalanmasından dolayı Barzani'ye teşekkür etti.

Votel ayrıca, Barzani'nin Ninova ilindeki etnik ve dini unsurların haklarının garanti altına alınması konusunda gösterdiği çaba ve yaklaşımdan dolayı kendisini takdir ettiğini dile getirdi.

DAEŞ sonrası Musul'da başka felaketlerin yaşanmaması, taraflar arasında siyasi sorunların çıkmaması, etnik ve dini unsurların haklarının garanti altına alınması için, askeri kurtarma planının yanı sıra siyasi planın gerekliliği konusunda da her iki tarafın hemfikir olduğu ifade edildi.

Yorumlar