Balkan ülkelerinden çiftçiler Tiran'da buluştu

- Balkan ülkelerindeki çiftçiler, Tiran'da düzenlenen "Terra Madre Balkans" fuarına katıldı

Google Haberlere Abone ol
Balkan ülkelerinden çiftçiler Tiran'da buluştu

TİRAN (AA) - Balkan ülkelerinden çiftçiler bu yıl dördüncüsü düzenlenen ''Terra Madre Balkans'' (Toprak Ana Balkanlar) fuarı kapsamında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bir araya geldi.

Fuarın açılışında konuşan Arnavutluk'un Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakanı Edmond Panariti, bu fuarın Balkanlar için çok önemli olduğu söyledi.

Arnavutluk'un tarım alanında kaydettiği gelişmelere işaret eden Panariti, ''Son altı ayda ürettiğimiz doğal tarım ürünleri geçen yıla göre yüzde 50 arttı. Endüstriyel, işlenmiş ürün ithalatımız ise yüzde 10 azaldı. Bu eğilimin güçlendirilmesi gerekmektedir'' ifadesini kullandı.

Fuara bölgeden, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Romanya ve Sırbistan katılıyor.

Türkiye ve İtalya'nın da yer aldığı fuar 12 ülkeden 400 delegasyonu bir araya getiriyor.

Yuvarlak masa tartışmaları ve atölye çalışmalarının da düzenleneceği fuarda, "Dünyadaki açlıkla mücadele", "Fırsatlara ve pazarla erişim", "Sürdürülebilir kırsal turizm ve çok fonksiyonlu tarıma erişim" konularının ele alınacağı konferanslar düzenlenecek.

Fuar, 5 Haziran'a kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Yorumlar