Bakan Çavuşoğlu, "demokrasi nöbetinde"

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Bu hainleri, ordumuzdan, Mehmetçiğimizin içinden, polisimizden yargımızdan, devlet kurumlarından temizlemeliyiz. Çalınmış soruları vermişler, sistemi kurmuşlar, benim Bakanlığıma da sızmışlar. Bunların hepsini Dışişleri Bakanlığından atıyorum" - "Yurt dışındaki vatandaşlarımı ben bunlara emanet edemem. Devletin sırlarını bunlara emanet edemem. Bu hainlere devletin hiçbir şeyini emanet edemem. Bunlardan da şehitlerimizin hesabını soracağız. Bu milletimize yaşattıklarının hesabına soracağım"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu, "demokrasi nöbetinde"


İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu hainleri, ordumuzdan, Mehmetçiğimizin içinden, polisimizden yargımızdan, devlet kurumlarından temizlemeliyiz. Çalınmış soruları vermişler, sistemi kurmuşlar, benim Bakanlığıma da sızmışlar. Bunların hepsini Dışişleri Bakanlığından atıyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımı ben bunlara emanet edemem. Devletin sırlarını bunlara emanet edemem. Bu hainlere devletin hiçbir şeyini emanet edemem. Bunlardan da şehitlerimizin hesabını soracağız. Bu milletimize yaşattıklarının hesabına soracağım." dedi.

Üsküdar Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde vatandaşlarla birlikte "demokrasi nöbeti"ne katılan Bakan Çavuşoğlu, demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, İstanbul'un artık darbeye karşı dik duran ve demokrasi mücadelesi veren tankların ve uçakların karşısında gövdesini koyan yiğitlerin ve demokrasi kahramanlarının şehri olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi vatandaşların, tüm dünyanın konuştuğu şiirler ve hikayelerin yazıldığı, klipler hazırlanan bir destan yazdığını anlatan Çavuşoğlu, "Darbeye darbe yapan bir millet olarak sadece Türkiye tarihine değil dünya tarihine geçtiniz. Sizin bir evladınız olmaktan ve sizi temsil etmekten, hizmet etmek ve hizmetkarınız olmaktan onur duyuyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Tüm dünya hayranlıkla büyük Türk milletini konuşuyor. Büyük Türk milletinin elinde bir tane silah, bıçak olmadan, tanklara, uçaklara, o zalim hainlerin eline geçen silahlara rağmen, elleriyle, iman dolu göğüsleriyle nasıl karşı geldiğini konuşuyor." diye konuştu.

- "Dosta düşmana Türk milletinin ne kadar büyük olduğunu gösterdik."

Kısıklı'nın bu ülkenin geleceği ve yarınlarına saldırmak isteyenlerin hedefi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, vatandaşların ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldığını, her gece burada demokrasi nöbeti tuttuğunu anlattı. Çavuşoğlu, kendisinin de buraya gelerek vatandaşlara teşekkür etmek istediğini ve tüm Türkiye'de darbeye karşı mücadele olduğunu aktardı. Türkiye'de darbenin başarısız olmasından dolayı rahatsızlık duyan ve üzülenlerin de olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kalleş FETÖ'ye destek olanlar da var. Neymiş efendim, 'Henüz daha onun yaptığına dair, delil ortada yokmuş.' Sen görmek istersen delil ortada. Senin gözünü nefret ve kin bürümüş. Bu darbe girişimini kullanarak Türkiye'ye ve Türk milletine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, İslama, inancımıza ve kültürümüze hakaret yağdıranları görüyorsunuz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, hangi hesapları yaparlarsa yapsınlar boş. İşte sizin o destek verdiğiniz hainler her türlü hesabı yapmış. Ama bir şeyi unutmuş. Onların hesabı varsa, benim milletimin ve Rabbimin de bir hesabı var. Bunu hesaplayamamışlar. Türk milletini tanımamışlar, büyüklüğünü hesaplamamışlar. Dosta düşmana Türk milletinin ne kadar büyük olduğunu gösterdik."

- "Son 1 sene içinde Avusturya'da Müslümanlara yönelik saldırılarda yüzde 42 artış olmuş"

Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışanların olduğuna değinen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde 239 vatandaşımızı şehit ettiler. O insanların hakkından bahsetmiyorsun. Zalimlerin insan haklarından bahsetmeye çalışıyorsun. Avrupa medyası tamamen birleşmiş, Türkiye aleyhinde yazıyor. Onlarla beraber Avrupa'daki siyasetçiler bunu fırsat bilerek Türkiye'ye hakaretler yağdırıyor. O da yetmedi. Avrupa'da yaşayan vatandaşlara hakaret etmeye başladılar. Son 1 sene içinde Avusturya'da Müslümanlara yönelik saldırılarda yüzde 42 artış olmuş. Sen önce bu ırkçı halkına sahip çık da ondan sonra benim halkıma laf at. Tıpkı burada sizin 21 gündür devam ettirdiğiniz gibi, Avusturya Viyana'daki Türk kardeşlerimiz, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek veriyor. Esas rahatsızlık duydukları bu. Sizin karşınızda ezilen Türkiye geride kaldı bu millet ezilmez."

- "FETÖ'cüler bakanlığımıza sızmış"

Türkiye'nin dostu olan Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Afrika'da ülkeler olduğunu ve FETÖ'cülere karşı mücadelede yanında olduklarını anlatan Çavuşoğlu, Kazakistan'dan da bunlara yönelik gerekli adımlar atılacağını belirtti.

Pakistanlıların da Türk milletinin tarihten bu yana yanında olduğunu, orada da FETÖ'cülere karşı adımlar atılacağını vurgulayan Çavuşoğlu, dünyanın neresinde olursa olsunlar, bu hainlerin peşini bırakmayacaklarını, Somali'de de okullarını kapattıklarını ülkelerinden attıklarını kaydetti.

Kırgızistan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en geniş ve en derin şekilde organize göründüğü ülkelerden biri olmasıyla dikkati çektiğinden bahseden Bakan Çavuşoğlu, "Etrafında o hainler var. Gereksiz açıklamalar yapıyorlar. Üzüldük, biz kardeşlerimizi uyarıyoruz. Bir kez daha uyarıyoruz, 'Bu hainleri ülkenizden temizlemezseniz, yarın Kırgızistan'da yönetimi ele geçirirler. Bize düşen ne varsa yaparız. Korkmayın bu hainlerden.Türk milleti nasıl korkmuyorsa siz de korkmayın. Çünkü biz aynı soydanız ve ırktanız." dedi.

FETÖ'cülerin Bakanlıklarına da sızdığını vurgulayanBakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve halkımızın desteğiyle bu darbeyi elimizin tersiyle ittik. Millet galip geldi ama bundan sonra atacağımız adımlar önemli. Bir daha böyle darbe girişimleri yaşamamak ve hainlere fırsat vermemek için, devlet olarak her türlü tedbiri almalıyız. Bu hainleri, ordumuzdan, Mehmetçiğimizin içinden, polisimizden yargımızdan, devlet kurumlarından temizlemeliyiz. Çalınmış soruları vermişler, sistemi kurmuşlar, benim Bakanlığıma da sızmışlar. Bunların hepsini Dışişleri Bakanlığından atıyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımı ben bunlara emanet edemem. Devletin sırlarını bunlara emanet edemem. Bu hainlere devletin hiçbir şeyini emanet edemem. Bunlardan da şehitlerimizin hesabını soracağız. Bu milletimize yaşattıklarının hesabına soracağım."

Terörist başı FETÖ'yü de ABD'den getirmek için çalışmalar yaptıklarına değinen Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde ABD'ye gideceklerini vurguladı.

Çavuşoğlu, şimdi dayanışma zamanı olduğunu kaydederek, Pazar günü Yenikapı'da gerçekleşecek mitinge herkesi davet ettiğini, CHP ve MHP liderlerinin katılımından dolayı da mutlu olduklarını ve onlara teşekkür etmek istediklerini söyledi.

Üsküdar Kısıklı'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde binlerce kişi, "demokrasi nöbeti"ne devam etti. Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar, zaman zaman sloganlar atarak, tekbir getirdi. Kur'an-ı Kerim de okunan gecede şehitler için, dua edildi. Darbe girişimi gecesinde yaşanan olayların yer aldığı sinevizyon gösterimi izlendi. "Demokrasi nöbeti"nde mehter takımı da marşlar çaldı.

Yorumlar