"Bahoz Erdal"ın öldürülmesi

- İHSD Başkanı Akbaş: - "Terör örgütünün elebaşılarının etkisiz duruma getirilmesi, yavaş yavaş çemberin daraldığını ve terörle mücadelede sona yaklaşıldığını göstermektedir"

Google Haberlere Abone ol
"Bahoz Erdal"ın öldürülmesi

KOCAELİ (AA) - İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürülmesine ilişkin "Terör örgütünün elebaşılarının etkisiz duruma getirilmesi, yavaş yavaş çemberin daraldığını ve terörle mücadelede sona yaklaşıldığını göstermektedir" değerlendirmesini yaptı.

Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Bahoz Erdal'ın, Türkiye'de çok sayıda kanlı terör eylemini planladığını ve gerçekleştirilmesi talimatını verdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Türk ve Kürt halklarının düşmanı bu kişinin öldürülmesini, İnsan Hakları Savunucuları Derneği olarak büyük bir memnuniyetle karşıladık çünkü terör, en büyük insan hakları ihlalidir. Terör örgütünün elebaşılarının etkisiz duruma getirilmesi, yavaş yavaş çemberin daraldığını ve terörle mücadelede sona yaklaşıldığını göstermektedir."

Devletin terör örgütünün yaptığı insan hakları ihlallerini engellemek ve vatandaşını korumakla mükellef olduğunu vurgulayan Akbaş, şunları kaydetti:

"Eli kanlı PKK terör örgütünü ve destekçilerini etkisiz duruma getirmek için devletin yapacağı her hareketin yanındayız. Terör örgütünü bitirmek için her türlü önlem alınmalıdır. Terör örgütünün diğer elebaşılarının da etkisiz hale getirileceğine inanıyoruz."

Yorumlar