Bağcılar Belediyesi'nden "kar" önlemi

- İlçede olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı gerekli önlemler alındı

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar Belediyesi'nden "kar" önlemi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, ilçede olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı gerekli önlemleri aldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçede muhtemel kar yağışı ve buzlanma ile mücadele kapsamında tedbirler alınırken, yine ekipmanlarla birlikte tüm hazırlıklar da tamamlandı. Yüzyıl, Göztepe ve Mahmutbey mahalleleri başta olmak üzere ilçe genelindeki, rampa ve kuzeye bakan yollarda oluşacak buzlanmayla mücadele amaçlı tedbirler alındı. Bu kapsamda belirlenen 6 bölgenin her birinde birer adet kar küreme ve tuzlama aracıyla kamyonet ile personel hazır bulunacak. Birer adet greyder, küreme-süpürme ve solüsyon serme aracı ile ikişer iş makinesi ile mini kar küreme aracı da bölgede kar küreme ve tuz yükleme çalışması yapacak.

- "Bin 750 ton tuz stoku hazır"

Ekipler, yine karla ve buzlanma ile mücadelede kullanılmak üzere kamu kurumlarına 500 adet çuvallanmış tuz teslim edecek. İlçe genelinde 8 teknik eleman, 23 şoför, 16 operatör, 34 işçi ve 18 atölye personeli de 24 saat esaslı görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü ile AKOM ekipleri de Bağcılar ve sınır ilçelerde 9 adet tuzlama aracı ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmasına katılacak. Karla mücadelede kullanılmak amacıyla bin 750 ton tuz stoku hazır bekletiliyor.

- "Hazırlıklarımızı yaptık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerinin günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla geniş çaplı hazırlık yaptıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak kar küreme ve yollarda büyük tehlikeler yaşanmasına sebep olan buzlanmanın önüne geçme amaçlı hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah kış mevsimini sıkıntı yaşamadan geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar