Aydınlı şehidin adı, okuduğu okula verildi

- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bombalı saldırı sonucu şehit olan er Oğuz Arslan'ın adı, Söke'deki okulunda yaşatılacak

Google Haberlere Abone ol
Aydınlı şehidin adı, okuduğu okula verildi

AYDIN (AA) - Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü mensuplarının yola tuzakladıkları bombayı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan er Oğuz Arslan'ın adı, Aydın'ın Söke ilçesinin Bağarası Mahallesi'nde okuduğu okula verildi.

Oğuz Arslan'ın adının mezun olduğu okula verilmesi dolayısıyla Bağarası Mahallesi'nde düzenlenen törene, şehidin annesi Huriye, babası Dündar, kardeşleri Halil ve Aydın Arslan, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın ve diğer yetkililer katıldı.

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu törende yaptığı konuşmada, şehidin adının okulda yaşatılmasının ailesini çok sevindirdiğini belirterek, "Oğuz kardeşimizin adının, ilkokul eğitimini aldığı ve bugün İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitime devam eden okula verildi. Şehidimizin adının bundan sonra bu okulda yaşaması, bizleri ve ailesini sevindirdi." diye konuştu.

Şehidin babası Dündar Arslan da oğlunun isminin okulda yaşatılmasından dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Oğlum 1998'de burada okula başladı. İsminin burada olması bizi şereflendirdi. Artık oğlum adeta yanımızda yaşayacak." dedi.

Konuşmanın ardından şehidin ailesi ve yetkililer, Arslan'ın öz geçmişi ve fotoğrafının yer aldığı okulun açılışını yaptı.

Diyarbakır-Lice karayolunda 18 Şubat'taki terör saldırısında 6 asker şehit olmuş, ağır yaralanan er Oğuz Arslan ise tedavi gördüğü GATA'da 21 şubatta şehit olmuştu.

Yorumlar