Avusturya iki DAEŞ şüphelisini Fransa'ya iade edecek

- Şüphelilerin Paris'te 130 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırılarıyla bağlantısı olduğu ileri sürülüyor

Google Haberlere Abone ol
Avusturya iki DAEŞ şüphelisini Fransa'ya iade edecek

VİYANA (AA) - Avusturya, Paris'te kasım 2015'de 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarıyla bağlantısı olduğu ileri sürülen iki DAEŞ şüphelisini Fransa'ya iade etme kararı aldı.

Salzburg Savcılığından yapılan açıklamada, Paris'te kasım 2015'de 130 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen Cezayirli ve Pakistanlı zanlıların Fransa'ya iade edileceğini bildirdi.

Savcılık, zanlıların transferinin Fransa tarafından Avrupa genelinde çıkartılan yakalama kararına göre gerçekleştirileceğini belirtti.

Suriye'den Avusturya'ya geldikleri tespit edilen zanlılar, geçen yıl Salzburg'daki mülteci kabul merkezinde gözaltına alınmış ve daha sonra mahkemece tutaklanmıştı.

Paris'teki terör saldırılarını gerçekleştiren saldırganlar ile Suriye'den yola çıktıkları ve Yunanistan'a kadar birlikte seyahat ettikleri tespit edilen zanlıların, DAEŞ militanı olabilecekleri ileri sürülüyor. Zanlılar ise iddiaları reddediyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te, 13 Kasım 2015’de 6 noktada gerçekleştirilen ve DAEŞ tarafından üstlenilen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.

Yorumlar