Avrupa Rugby Şampiyonası finalleri THY sponsorluğuyla gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Ragbinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen, Avrupa Rugby Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Rugby Challenge Cup organizasyonlarının finalleri, bu...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Rugby Şampiyonası finalleri THY sponsorluğuyla gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Ragbinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen, Avrupa Rugby Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Rugby Challenge Cup organizasyonlarının finalleri, bu yıl "2016/17 European Challenge and Champions Cups"ın resmi turnuva partneri Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle düzenleniyor.

THY'den yapılan açıklamaya göre şirket, geçen yıl sponsorluk portföyüne eklediği ragbi ile tamamen farklı bir spor kültürünün kapılarını sporseverler için araladı.

THY, Avrupa Profesyonel Kulüp Ragbisi’nin turnuva organizatörüyle imzaladığı sponsorluk anlaşması ile gelecek 2 yıl boyunca Avrupa Ragbi Şampiyonlar Kupası ve Challenge Kupası’nın resmi partneri oldu. Anlaşmaya konu olan European Rugby Champions Cup turnuvası genelinde, sezon boyunca toplamda 20 takımın katılımıyla, 6 hafta üzerinden 5’li gruplar halinde maçlar düzenlendi. İngiltere, Fransa, İrlanda, İtalya, İskoçya ve Galler’den katılan takımlar, sezon içerisinde toplamda 67 müsabakayı hayata geçirirken, sezon süresince ortalama stadyum doluluk oranı yüzde 77’yi bulan her maç, 15 bin civarında seyirci tarafından izlendi.

Turnuva kapsamındaki final müsabakalarının 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği organizasyonda EPCR Champions Cup’ın Challenge Cup finalinin kazananı, bugün Grand Stade de Lyon stadyumunda oynanacak maçla belli olacak. Yarın ise yine Lyon’da Saracens ve Racing 92= takımları arasında düzenlenecek sezon finalinin, hali hazırda 26 binin üzerinde gerçekleşen bilet satışıyla turnuva tarihinin en yüksek 3. katılımına imza atması bekleniyor. 17.45'te başlayacak karşılaşma, 80 dakika sürecek. Müsabaka sonucunda belirlenecek Yılın Oyuncusu ise, Türk Hava Yolları tarafından takdim edilecek 1.000.000 mil değerindeki ödülün sahibi olacak.

Yorumlar