"Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği

- Ayasofya, İstanbul Arkeoloji ile İstanbul Türk ve İslam Eserleri müzelerini 23.00'e kadar ücretsiz gezebilen turistler, girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
"Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Yerli ve yabancı turistler, "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, saat 23.00'e kadar ücretsiz gezilebilen Ayasofya, İstanbul Arkeoloji ile İstanbul Türk ve İslam Eserleri müzelerine akın etti.

Avrupa Konseyi, UNESCO ve Milletlerarası Müzeler Konseyi'nin (ICOM) himayelerinde Avrupa'da 12'ncisi, Türkiye'de ise 11'incisi gerçekleştirilen "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı İstanbul'daki 3 müze kapanış saatlerinden 23.00'e kadar ücretsiz gezilebildi.

Tarihi yarımadada bulunan Ayasofya, İstanbul Arkeoloji ile İstanbul Türk ve İslam Eserleri müzelerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, girişlerde yoğunluğa neden oldu.

Özellikle Ayasofya Müzesi'ni gece gezmenin keyfini çıkartmak isteyen turistler, uzun kuyruklar oluşturdu. Görevliler yoğun ilgiden dolayı müzeye girişleri bir süre daha uzattı.

Yorumlar