Avro Grubu Başkanı Dijsselbloem:

- "İngiltere’nin birlikten ayrılmasına ilişkin bir B planı hakkında konuşmak bunun var olduğunu anlamına gelebilir. Böyle bir durum söz konusu değil. Böyle bir plan yok" - "Firmalar kısa vadede hissedarlarını memnun etmekle meşguller ancak uzun vadeli planlamalar yapmıyor, rekabetçi ve yenilikçi olmaya gerektiği kadar zaman ayırmıyor"

Google Haberlere Abone ol
Avro Grubu Başkanı Dijsselbloem:

BRÜKSEL (AA) - Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, İngiltere’de yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumunda, birlikten ayrılmayı destekleyenlerin (Brexit) kazanması durumunda yapılacaklara ilişkin AB liderlerinin bir “B planı” olmadığını söyledi.

Dijsselbloem, Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa İş Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, İngiltere’de yapılan kampanyaların akılcı devam etmesi gerektiğini kaydetti.

İngiltere’nin birlikten ayrılması durumuna ilişkin AB’nin bir B planı olmadığını belirten Dijsselbloem, "İngiltere’nin birlikten ayrılmasına ilişkin bir B planı hakkında konuşmak bunun var olduğunu anlamına gelebilir. Böyle bir durum söz konusu değil. Böyle bir plan yok. Oylama sonrasında olacaklara bakacağız." diye konuştu.

- "Firmalar uzun vadeli planlamalar yapmıyor"

Öte yandan Dijsselbloem, günümüzde pek çok işletmenin kısa vadeli planlarla meşgul olduğunu vurgulayarak, "Firmalar kısa vadede hissedarlarını memnun etmekle meşguller ancak uzun vadeli planlamalar yapmıyor, rekabetçi ve yenilikçi olmaya gerektiği kadar zaman ayırmıyor. Bu durum, Avrupa'da yatırımların olması gerektiği noktaya çıkmasına engel oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa ekonomisinin geleceğinin güvence altına alınması için firmaların uzun vadeli yatırımlar yapması gerektiğine dikkati çeken Dijsselbloem, "Firmalar uzun vadeli yatırımlarla Avrupa'da ekonomik büyümeye ve istihdama yeterince katkı yapmıyor." ifadesini kullandı.

İngiliz halkı 23 Haziran Perşembe günü, "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek. Avrupa basınında, eğer oylamada İngiliz halkı AB’den çıkılmasına karar verirse, AB’nin bu durumda nasıl bir yol haritasıyla devam edeceğine ilişkin plan yaptığı iddiaları bulunuyor.

Yorumlar