Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Liman'ın avukatından açıklama

- Avukat Polat: - "Müvekkilim, hayatının hiçbir döneminde sözü edilen terör örgütünün veya başka bir cemaatin ya da devlete karşı herhangi bir yapılanmanın üyesi veya sempatizanı olmamıştır"

Google Haberlere Abone ol
Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Liman'ın avukatından açıklama

ANKARA (AA) - Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman'ın avukatı Cahit Polat, "Müvekkilim, hayatının hiçbir döneminde sözü edilen terör örgütünün veya başka bir cemaatin ya da devlete karşı herhangi bir yapılanmanın üyesi veya sempatizanı olmamıştır." açıklamasını yaptı.

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında Askeri Yargıtay Başkanlığına atanmasından itibaren yazılı ve görsel medyada çeşitli tarihlerde Liman'ı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilendiren haberler yayımlandığını hatırlattı.

"Askeri Yargıda neşter zamanı" başlıklı haberin 12 Temmuz'da yayımlandığını ve müvekkilinin fotoğrafının da eklenerek kişilik haklarının hedef alındığını savunan Polat, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bugün bazı internet sitelerinde "Şifre Çukurambar" ve "Askeri Yargıdaki FETÖ üssü: Çukurambar" başlıklı haberlerde de müvekkilinin kişilik haklarının hedef alındığını ifade etti. Polat, şöyle devam etti:

"Müvekkilim, hayatının hiçbir döneminde sözü edilen terör örgütünün veya başka bir cemaatin ya da devlete karşı herhangi bir yapılanmanın üyesi veya sempatizanı olmamıştır. Aksi yöndeki isnatlar, kesinlikle doğru değildir ve hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmamaktadır. Müvekkilim görevini, anayasa ve yasalarla verilen mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı güvenceleri altında evrensel hukuk kurallarına bağlı kalarak Atatürkçü düşünce sisteminin yol göstericiliğinde, hukukun üstünlüğü, doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, kimseden emir ve talimat almadan yerine getirmiş ve yerine getirmeye devam etmektedir."

Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Liman'ın isminin Askeri Yargıtay Genel Kurulu tarafından yapılan seçim sonucu oluşan listede 3 kez yer almasına rağmen Sezer tarafından başka adayların tercih edildiğinin doğru olduğunu aktaran Polat, "irtica gerekçesine bağlı olarak veto edildiği" hususunun ise gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Liman'ın, Muharrem Köse ile hareket ettiği ve Çukurambar'da askeri yargının yapılandırılmasına yönelik kararlar alınan örgüt toplantılarına katıldığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirten Polat, "Müvekkilim, menfur darbe girişiminin belgesi olan mesaj ekindeki sıkıyönetim mahkemeleri atamaları listesine göre örgüt tarafından görevden alınacaklar listesine alınmış bir yüksek mahkeme başkanıdır." değerlendirmesini yaptı.

Müvekkili Liman'ın, darbe girişiminin ertesi günü TBMM'de yapılan olağanüstü toplantıda yer aldığına işaret eden Polat, Liman'ın kurumunda görev yapan ve hakkında ceza soruşturması yapılanlarla ilgili de disiplin soruşturması başlattığını vurguladı.

Polat, kamuoyunu asılsız haberlerle yönlendirmeye çalışan ilgiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti.

Yorumlar