Arife bebeğe "hastanede gerekli tedavinin uygulanmadığı" iddiası

- Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aydınlı: "Ailenin yaşadığı sıkıntıyı anlıyoruz. Arife bebekle ilgili hastanemizin hiçbir eksik tedavisi söz konusu değil. Acilden girdiğinden itibaren yatışına kadar bütün tedavileri yapılmış"

Google Haberlere Abone ol
Arife bebeğe "hastanede gerekli tedavinin uygulanmadığı" iddiası

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 40 bin kişide bir görülen "Spinal Muskuler Atrofi" hastalığına yakalanan 18 aylık bebek Arife Yıldırım'a, "hastanelerinde gerekli tedavinin uygulanmadığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Başhekim Aydınlı, hastanede çocuğun tedavi sürecini takip eden doktorlar Yrd. Doç. Dr. Banu Nur ve Doç. Dr. Nilüfer Erkekli ile basın toplantısı düzenledi.

Bebeğin annesi Teslime Karlıdağ Yıldırım'ın sosyal medyada paylaştığı görüntüler üzerine basın toplantısı yapmaya gerek duyduklarını belirten Aydınlı, öncelikle hasta çocuğun ailesine sabır diledi.

Arife bebeğin rahatsızlığının kronik olduğuna dikkati çeken Bülent Aydınlı, "Ailenin yaşadığı sıkıntıyı anlıyoruz. Arife bebekle ilgili hastanemizin hiçbir eksik tedavisi söz konusu değil. Acilden girdiğinden itibaren yatışına kadar bütün tedavileri yapılmış. Hiçbir problem olmadan hastanın takibi devam ediyor." dedi.

Annenin sosyal meydan paylaştığı görüntülerde de bebeğe hastanede gerekli tedavinin uygulandığının görüldüğünü ifade eden Başhekim Aydınlı, biraz sağlıkçı gözüyle bakan herkesin bunu anlayabileceğini kaydetti.

Aydınlı, "Hastanın yatışına ve nabzı ile solunumunu ölçen cihazlara kadar bakacak olursak eksik hiçbir şey yok." diye konuştu.

- "Tedavisi mümkün değil"

Yrd. Doç. Dr. Nur ise söz konusu hastayı bir yılı aşkın süredir takip ettiklerini bildirdi.

Arife bebeğin hastalığının kronik olduğunu ve Türkiye şartlarında henüz tedavisinin mümkün olmadığını, yurt dışındaki sağlık kongrelerinde bu rahatsızlıkla ilgili ümit verici bildirimler yapıldığını aktaran Banu Nur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak, şu an için kesin bir sonuç verilemiyor. Bundan dolayı biz de hastayı semptomatik olarak tedavi etmekteyiz. Hasta son olarak bize ateşlenme şikayetiyle getirildi ve enfeksiyon nedeniyle yatırıldı. Acilden servise alındığından itibaren de işleyişle ilgili herhangi bir aksaklık çıkmadığı tarafımca denetlendi ve görüldü. Hastanın hemen yatışı yapıldı ve gerekli tedavileri yapıldı. Hastanın tedavisi bundan sonra da aksamadan sürecek."

Arife bebeğe tedavi uygulayan Doç Dr. Erkekli de hastanın ateşi çıktığı gerekçesiyle acil servisten giriş yaptırıldığını ve gerekli muayenenin gerçekleştirildiğini vurguladı.

- 242 bin kez izlendi, 8 bin yorum yapıldı

Arife bebeğin annesi Teslime Karlıdağ Yıldırım'ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve gözyaşları içerisinde kızına gerekli tedavinin uygulanmadığını iddia ettiği video, kısa sürede 242 bin kişi tarafından izlendi. 6 bin 604 kişi tarafından paylaşılan videoya yaklaşık 8 bin kişi de yorum yaptı.

Yorumlar