Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve beraberindeki heyetin Kral Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edildiği bildirildi. Suudi...

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve beraberindeki heyetin Kral Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edildiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Genel Sekreter Ebu Gayt ve beraberindeki heyet Kral Selman tarafından başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda kabul edildi. Görüşmede, Arap Birliğinin önemi ve Arap ülkelerini ilgilendiren konularda Birliğin gösterdiği çabalar ele alındı.

Birinci Veliaht, İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, Dışişleri Bakanı Nizar bin Ubeyd Medeni, Suudi Arabistan'ın Kahire Büyükelçisi Ahmed el-Kattan ve diğer üst düzey yetkililer de görüşmeye katıldı.

Heyet ayrıca, geçen hafta vefat eden Emir Turki bin Abdulaziz için Kral'a başsağlığı mesajını iletti.

Suudi Arabistan'ın ilk kralı Abdulaziz'in 21'inci erkek çocuğu, ve Suudi Arabistan'ın görevdeki Kralı Selman bin Abdulaziz'in kardeşi olan Emir Turki Bin Abdulaziz, 84 yaşında başkent Riyad'da hayatını kaybetmişti.




Yorumlar