Antalya'daki yolsuzluk operasyonu

- Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal: - "Yaşanan üzücü olaydan çalışanların ve öğrencilerin etkilenmemesi için yönetim olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki yolsuzluk operasyonu

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversitede yürütülen yolsuzluk soruşturmasına ilişkin yaşanan üzücü olaydan çalışanlarla öğrencilerin etkilenmemesi için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini vurguladı.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, adından övgüyle bahsedilen bir üniversiteyken son günlerde olumsuz haberlerle anılmanın üzücü olduğunu belirtti.

Üniversitenin önceki yönetiminin çalışmalarına yönelik yapılan operasyonların kanunlar çerçevesinde yürütüldüğünü ve üniversite yönetimince de yakından takip edildiğine işaret eden Ünal, üniversite yönetimi olarak sürecin en kısa zamanda tamamlanması için gerek emniyet gerekse hukuk mercilerine her türlü desteği sağladıklarını vurguladı.

Ünal, Akdeniz Üniversitesi adının bundan sonra sadece bilimsel çalışmalarla anılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğim tarihten itibaren şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Üniversitede huzurlu bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyoruz. Yaşanan üzücü olaydan çalışanların ve öğrencilerin etkilenmemesi için yönetim olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz."

Akdeniz Üniversitesi'nin 60 bin öğrenciye eğitim veren köklü bir üniversite olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"Bu köklü üniversitenin tüm olumsuzluklardan arınarak hakettiği konuma yükselmesi için akademik ve idari tüm personelimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız bilimin çatısı altında yapacağımız çalışmalarla Türkiye'nin geleceğine katkılar sağlamak ve Türkiye'nin saygın üniversiteleri arasında yerimizi sağlamlaştırmak. Bu amacımızı en kısa zamanda gerçekleştireceğimize inanıyorum."

Akdeniz Üniversitesinde kantin ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil K'nin eşi K.K. ve avukat oğlu T.K, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim A. ve eşi, eski genel sekreter Teoman K'nin eşi M.K. ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı A.T'nin de aralarında bulunduğu 80 zanlı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet" suçlarından gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan 4'ü ifade alım işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün, üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında bilirkişiler ile yaptığı araştırmada, yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğu belirlenmişti.




Yorumlar