Antalya'daki şiddetli yağış

- Elmalı ilçesinde dünkü yağışın neden olduğu selin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı - Elmalı Belediye Başkanı Öztekin: - "İlk belirlemelerimize göre, iki mahallede vatandaşlarımıza ait 25 civarında ev kısmen zarar görmüş, bir ahır tamamen yıkılmış. Yine vatandaşlarımıza ait 10 küçükbaş hayvan telef olmuş"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki şiddetli yağış

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Elmalı ilçesinde dün şiddetli yağışın neden olduğu selin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, selde zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu.

Öztekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, selin ilk yaşandığı andan itibaren tüm ekiplerin seferber edildiğini ve zararın en aza indirilmesine çalışıldığını söyledi.

Sel nedeniyle Yalnızdam Mahallesi'ndeki bazı evlerde kısmi zarar meydana geldiğini belirten Öztekin, Yalnızdam ve Eskihisar mahallelerindeki sera ve meyve bahçeleri ile altyapıda hasar oluştuğunu anlattı.

Ekiplerin her iki mahallede yol açma ve çamurların temizlenmesi çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Öztekin, "İlk belirlemelerimize göre, iki mahallede vatandaşlarımıza ait 25 civarında ev kısmen zarar görmüş, bir ahır tamamen yıkılmış. Yine vatandaşlarımıza ait 10 küçükbaş hayvan telef olmuş. Seralarda, meyve bahçelerinde büyük hasarlar var. Allah'a çok şükür, can kaybımız yok, tek tesellimiz bu. Biz belediye olarak dünden bu yana selin zararlarını gidermek için çalışıyoruz. Şu anda kapalı yolumuz yok, inşallah en kısa sürede selin yaralarını sararız." diye konuştu.

Öztekin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin de hasar tespit çalışmalarına başladığını vurgulayarak, ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de çalışmalara başlayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar