Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali

- İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Erkek Arkadaş" müzikalini sahneledi

Google Haberlere Abone ol
Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali

ANTALYA (AA) - Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen "Antalya 7. Uluslararası Tiyatro Festivali" kapsamında, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından "Erkek Arkadaş" müzikali sahneye konuldu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve Sandy Wilson tarafından bestelenen müzikalin yönetmeliğini Ebru Kara yaptı. Eserin dramaturgunu Volkan Taha Şeker, asistanlığını ise Demet Macunlar üstlendi.

Eserdeki karakterlerden Lord Brockhurts'u Ali Ersin Yenar, Lady Brockhurts'u Gülben Başer, Madame Dubonnet'i Yeşim Alıç, Percival Brown'u Barış Arman, Tony'i Halil İbrahim Irklı ve Maisie'yi Nezahat Seza Yeğin canlandırdı.

Eserde Madam Dubonnet, asil kişiliği ile Villa Caprice'te kız öğrenci yetiştirme uğraşındadır. Okulda, o günlerde bir karnaval balosu hazırlanmaktadır, baloya katılmak isteyen kızlar da amansız bir yarışa girerler. Villa Caprice'in hizmetlisi Hortense ise kızların hem arkadaşı hem de sırdaşıdır.

Oyun, farklı sınıftan insanların bir araya gelebilmesi ve farklı hayatların kesişmelerini yansıtıyor. Oyunda, kendilerine evlilik teklif edilen kızların yanıt sürecine gitmesi yolundaki olaylar anlatılıyor.

Yorumlar