Anneler Günü'nde domates topladılar

ANTALYA (AA) - Antalya'nın çiftçilikle uğraşan bazı kadınlar, Anneler Günü'nü serada domates toplayarak geçiriyor. Seralara sabah erken saatlerde gelen...

Google Haberlere Abone ol
Anneler Günü'nde domates topladılar

ANTALYA (AA) - Antalya'nın çiftçilikle uğraşan bazı kadınlar, Anneler Günü'nü serada domates toplayarak geçiriyor.

Seralara sabah erken saatlerde gelen kalanlar, aile bütçelerine katkıda bulunmak ve çocuklarına iyi bir gelecek sağlayabilmek için çalışıyor.

Kepez ilçesindeki seralarında eşi ile birlikte 35 yıldır çiftçilik yapan Döndü İçen, özenle yetiştirdiği domatesleri toplayıp satarak geçimini sağlıyor. Senede iki kez domates hasadı yaptığını belirten İçen, çalıştığı için Anneler Günü'nü doyasıya kutlayamadığını söyledi.

İçen, "Çocuklarım bazen Anneler Günü'mü kutlayamıyor. Dört çocuğum var. Yetiştirdiğimiz domatesin çilesini çekiyoruz, emek harcıyoruz. Çocuklarımın geleceğini zorlanarak karşılayabiliyorum. Yıllardır domates üretiyorum ama fiyatının az olduğunu öğrenince her şeyden soğuyorum." dedi. Bayramlarda da özel günlerde de hep çalıştığını ifade eden İçen, "Annelik bir fedakarlıktır. Eşimle 35 yıldır çalışıyoruz. Çocuklarım için çalışıyorum. Onlara annelik yapmak için çaba gösteriyorum." şeklinde konuştu.

Seralarda yevmiyeci olarak çalışan üç çocuk annesi 55 yaşındaki Ayşe Coşkun da çocukları için çalışmak zorunda olduğunu, kendisi için her günün Anneler Günü olduğunu kaydetti.

Yorumlar