ALTİD Başkanı Sili:

- "Dünya genelindeki ekonomik durum, terör algısı ve Ortadoğu normale dönmedikçe turizmde hızlı bir toparlanma süreci olmayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
ALTİD Başkanı Sili:

ANTALYA (AA) - Alanya Turistik işletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Dünya genelindeki ekonomik durum, terör algısı ve Ortadoğu normale dönmedikçe turizmde hızlı bir toparlanma süreci olmayacaktır." dedi.

Sili, Konaklı Turistik İşletmeciler Derneğinde (KONTİD) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, dış basında Türkiye aleyhine yapılan haberlerin ülke imajına zarar verdiğini söyledi.

Turizmde yeni planlamaların şart olduğunu vurgulayan Sili, turizme katkı amacıyla memurların tatile teşvik edilmelerinin önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Turizm sektöründe beklentilerin iç pazara kaydığına değinen Sili, "Avrupalı turistin 7-8 gün gecelemesi varken Türk tatilcilerde bu sayı 3-4 gecelemeye düşüyor. Ayrıca açılmayan turistik tesislere rağmen doluluk oranları düşük seyrediyor. İç pazar, buna destek sağlasa da gelir anlamında bir kayıptan söz edilebilir." dedi.

Turizm Teşvik Paketi'nde yer alan 9 ay çalışan personel için verilen SGK desteğinin 6 aylık ön koşul seviyesine çekilmesinin önemine işaret eden Sili, Alanya'nın da dahil olduğu Akdeniz çanağında turizmin ağırlıklı olarak 6 aylık süreçte tamamlandığını kaydetti.

Doluluk oranlarının geçen yıllara göre düşük seyrettiğini vurgulayan Sili, "Dünya genelindeki ekonomik durum, terör algısı ve Ortadoğu normale dönmedikçe turizmde hızlı bir toparlanma süreci olmayacaktır. Bundan dolayı yeni planlamalar yapılmalı ve turizmciler ayağını yorganına göre uzatmalı." diye konuştu.

Yorumlar