Almanya'da fabrika siparişleri haziranda azaldı

-Almanya Federal İstatistik Ofisinin verilerine göre haziranda mevsimsel ve çalışma günlerinden arındırılmış fabrika siparişleri bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 azaldı

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da fabrika siparişleri haziranda azaldı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da fabrika siparişleri haziranda mayıs ayına oranla yüzde 0,4 geriledi.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Almanya'da bu yılın haziran ayında mevsimsel ve çalışma günlerinden arındırılmış fabrika siparişleri bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 azaldı.

Yurt içi siparişler haziranda, önceki aya göre yüzde 0,7 artarken, yabancı siparişler yüzde 1,2 azaldı. Avro Bölgesi ülkelerinden yeni siparişler söz konusu dönemde yüzde 8,5 azaldı ancak diğer ülkelerden yeni siparişler yüzde 3,8 arttı.

Almanya’da ara malı üreticilerinin yeni siparişlerinde aylık bazda yüzde 0,7, sermaye malı üreticilerinin siparişlerinde yüzde 0,2 ve tüketim malları siparişinde de yüzde 0,7’lik azalış kaydedildi.

Commerzbank analistlerinden Ralph Solveen konuya ilişkin yayımladığı bilgi notunda, Almanya'nın fabrika siparişlerindeki düşük değerin temel olarak "diğer araçlar" sektöründe her zaman çok dalgalı olan siparişlerden kaynaklandığını bildirdi.

Solveen, bu etki hariç tutulduğunda siparişlerin biraz da yüksek gelebileceğine dikkati çekerek, "Ancak bu, siparişlerin yılın başından beri yana doğru hareket ettiği gerçeğini değiştirmez. Bu nedenle bu durum, Almanya'da en iyi durumda sadece ılımlı ekonomik büyüme beklemeye neden oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar