Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Polonya'da:

“Polonya’ya, kuşkusuz içinde bulunduğumuz Avrupa’daki krizin üstesinden gelinmesi için ihtiyaç var”

Google Haberlere Abone ol
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Polonya'da:

BERLİN (AA) – Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'daki krizin aşılmasında Polonya’ya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Steinmeier, Varşova’da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Polonya’nın Avrupa’nın özüne ait bir ülke olduğunu belirtti.

"Polonya’ya, kuşkusuz içinde bulunduğumuz Avrupa’daki krizin üstesinden gelinmesi için ihtiyaç var." diyen Steinmeier, demokrasi, özgürlük ve hukuk devletini korumak için Avrupa Birliği (AB) içinde yakın işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

AB ile Polonya arasındaki diyaloğun kesilmemesini isteyen Steinmeier, AB’nin sığınmacılar için "zorunlu kamplar" kuracağı yönündeki Polonya'dan yöneltilen suçlamaları ise reddetti.

Steinmeier, "Sığınmacılar için zorunlu kamplar oluşturacağı yönündeki Polonya’nın düşüncesi gerçekçi değil. Bunu öneren kimseyi tanımıyorum." diye konuştu.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda da AB'nin sığınmacıları üye ülkelere dağıtmak istemesini "zorunlu yerleştirme" olarak niteleyerek, "İnsanların iradelerine karşı Polonya’ya getirilmelerini ve burada alıkonulmalarını düşünemiyorum" ifadesini kullandı.

Duda, Polonya’nın, ülke dışında sığınmacılara daha fazla yardım etmeye ise hazır olduğunu kaydetti.

Steinmeier Polonya ziyareti kapsamında Varşova Kitap Fuarı’nı ziyaret etti ve Başbakan Beata Szydlo ile bir araya geldi.

Yorumlar