Ali Çelik'in oğulları ve yeğeni tutuklandı

- FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen ve yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanan Samanyolu televizyonunun eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeni tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Ali Çelik'in oğulları ve yeğeni tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen ve yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanan Samanyolu televizyonunun eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeni, tutuklandı.

Bulgaristan'a gitmek için otobüsle geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalanan Ali Çelik'in oğulları Hasan ve Hüseyin Çelik ile yeğeni Bekir Çelik, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Burada savcılıkça ifadeleri alınan 3 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusu yapılan şüpheli Bekir Çelik, FETÖ/PDY ile hiç bir alakası olmadığını belirterek, "Ben sadece 2004 yılında Coşkunlar Koleji'nden mezun oldum. Daha sonra Marmara Üniversitesi Maliye bölümünde okudum. Hiç bir şekilde bu örgütün evlerinde kalmadım. Herhangi bir toplantılarına katılmadım. Himmet ya da herhangi bir bağışta bulunmadım. Babam Ahmet Çelik şu anda yurt dışındadır. Ali Çelik ise amcamdır. O da yurt dışındadır." dedi.

Fetullah Gülen'i basından tanıdığını savunan Bekir Çelik, şunları kaydetti:

"Hiç bir suçumuz olmadığı halde bizim bu soruşturmaya dahil edilmemiz doğru değildir. Bizim hakkımızda daha önceden bu soruşturmada yurt dışına çıkmamak ve imza atmak suretiyle adli kontrol kararı verilmişti. Biz 15-16 Temmuz'a kadar imza atma yükümlülüğünü düzenli olarak yerine getirdik. 15 Temmuz'dan sonraki hafta sonu imza atmaya gittiğimizde oradaki polisler bize terör örgütü mensubu gibi bakıyorlardı. Sözlü olarak da bize 'vatan hainliği yapmayacaktınız' gibi sözler söyleyince biz de biraz infiale kapıldık. Basın ve medyadan öğrendiğimiz kadarıyla birçok kişinin gözaltında mağdur olduklarını duyduk."

Şüpheli Hasan Çelik de, "Ben Coşkunlar Koleji mezunuyum. FETÖ ile hiç bir alakam yoktur. Herhangi bir şekilde toplantılarına katılmış değilim. Ben kendi halinde bir öğrenciyim. 15 Temmuz'da yaşanan süreçten endişe duyduğumuz için yurt dışına çıkmaya karar verdik ve endişelerimiz de gerçek oldu. Babalarımızdan dolayı bu soruşturmaya dahil edildik ve darbedildik. Suçsuzum." şeklinde ifade verdi.

Şüpheli Hüseyin Çelik sorgusunda, "Bu darbe olaylarından sonra evde yatamaz olduk. Bize iyi davranan polis memurları darbe olayından sonra bize karşı olumsuz yönde değişik bir davranış içine girdiler. Sonra aile büyükleri bize, 'Sizi yurt dışına çıkaralım' dediler. Ailemin ısrarından dolayı bu şekilde bir davranışta bulundum." şeklinde konuştu.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, şüpheliler hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet " ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma yürütüldüğü, şüphelilerden Bekir ve Hüseyin Çelik hakkında daha önceden verilen adli kontrol kararı olmasına rağmen, diğer şüpheli Hasan Çelik ile birlikte 7 Ağustos'ta illegal yollardan Edirne'den yurt dışına çıkmaya çalıştıkları sırada yakalandıkları belirtildi.

Şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemede FETÖ/PDY üyelerinin kullandığı "Tango" ve "Viber" adlı programların kurulu olduğunun tespit edildiği belirtilen kararda, bu kapsamda şüpheliler aleyhine kuvvetli suç şüphesi olarak kabul edilebilecek somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verildiği kaydedildi.

- Olayın geçmişi

Bulgaristan'a gitmek için otobüsle Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Ali Çelik'in oğlu Hasan ve Hüseyin ile yeğeni Bekir Çelik, işlem sırasında otobüsten inmeyerek pasaportunu diğer yolcuların evraklarıyla birlikte kontrole göndermiş, yolcuların evraklarını kontrol eden memur, şüphelilerin pasaportundaki mührün sahte olduğunu belirlemişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli olan ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı bulunan şüpheliler, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.

Soruşturma kapsamında örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Ali Çelik ise geçen sene yurt dışına kaçmıştı.

Yorumlar