Aktris Sarandon'dan, Yönetmen Woody Allen'a cinsel saldırı aleştirisi

- Sarandon: "Onun bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğunu ve bunun doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Aktris Sarandon'dan, Yönetmen Woody Allen'a cinsel saldırı aleştirisi

CANNES (AA) - Aktris Susan Sarandon, hakkında cinsel taciz iddiaları bulunan Yönetmen Woody Allen'ı eleştirdi.

Cannes Film Festivali'ne paralel etkinliklerden "Kadınlar Harekete Geçiyor" adlı konferansta konuşan Sarandon, "Onun (Allen) bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğunu ve bunun doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum.Onun hakkında söyleyecek güzel bir sözüm yok." dedi.

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen festivalin 12 Mayıs'taki açılışında Woody Allen'in yarışma dışı kategoride yer alan "Cafe Society" filmi gösterilmiş, açılış seremonisini sunan Fransız komedyen Laurent Lafitte, Allen'a, hakkında ABD'de açılan tecavüz davaları nedeniyle film yönetmenliği kariyerini Avrupa'da geçirmek zorunda kalan Roman Polanski'ye atıfla, "Avrupa'da birçok film çekiyor olman çok hoş bir şey, ABD'de tecavüzden suçlanıyor olmasan da" demişti.

Lafitte'nin bu esprisi karşısında Allen ve yanında oturanlar bir anda donup kalırken, davetliler arasında gülüşmeler ve kısa süreli şaşkınlık yaşanmıştı.

Ünlü yönetmen Woody Allen'ın evlatlık kızı Dylan Farrow, New York Times gazetesinde yayımlanan açık mektubunda, "1992'de çocukken babamın cinsel tacizine uğradım." ifadelerini kullanmıştı. Farrow, yedi yaşındayken Allen'ın tavan arasında kendisini taciz ettiğini savunmuştu.

Yorumlar