Akademisyenlerin bildirisi ile Fincancı ve Önderoğlu'na destek

- Ankara Adliyesine gelen bir grup, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerine destek verdikleri gerekçesiyle Söke'de hakkında dava açılan 46 kişi ile Özgür Gündem gazetesinin "nöbetçi genel yayın yönetmenliği"ni üstlenen Prof. Dr. Fincancı ve gazeteci Önderoğlu'na destek için kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Akademisyenlerin bildirisi ile Fincancı ve Önderoğlu'na destek

ANKARA (AA) - Ankara Adliyesine gelen bir grup, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerine destek verdikleri gerekçesiyle Söke'de hakkında dava açılan 46 kişi ile Özgür Gündem gazetesinin "nöbetçi genel yayın yönetmenliği"ni üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci Erol Önderoğlu'na destek için kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde toplanan grup adına konuşan gazeteci Ercan Sadık İpekçi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye katıldıklarını açıklayan 46 kişi hakkında, Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açıldığını belirtti.

Özgür Gündem gazetesinin "nöbetçi genel yayın yönetmenliğini" üstlenen Fincancı ile Bianet ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) temsilcisi Önderoğlu hakkında da gazetede yer alan bazı yazılar nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açıldığını ifade eden İpekçi, "Biz de bu davalara sanık olarak katılmak istiyoruz." dedi.

Gruptakiler, daha sonra akademisyenlerin bildirisi ile Fincancı ve Önderoğlu hakkında dava açılmasına konu olan ifadelerin altına imza attıklarına ve davaya sanık olarak katılmak istediklerine ilişkin metni imzalayarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

İhbar dilekçesinde Ayser İren, Ercan Sadık İpekçi, Fatin Kanat, Hüsnü Erdem, Perihan Pulat, Rahmi Yıldırım, Sibel Özbudun Demirer, Temel Demirer ve Oktay Etiman'ın isimleri yer aldı.

Yorumlar