AK Parti'li Turan Çanakkale'de

- Gökçeada'da yaşayan Rum asıllı Kore gazisi Panago'yu ziyaret eden Turan: - "Bu ülkenin Rum'u, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkeye çok büyük hizmetler ettiler"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li Turan Çanakkale'de

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yaşayan Rum asıllı Kore gazisi İlya Panago'yu (85) ziyaret etti.

Turan, Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününde beraberinde, partisinin Gökçeada sorumlusu Sadullah Emre Koç, muhtar Efstratios Zuni ile Zeytinli köyünde yaşayan Rum asıllı ve Kore gazisi Panago'nun evine gitti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Gökçeada'yı ziyaret ettiklerini belirten Turan, "İlya amcamızı köy muhtarımızla ziyarete geldik. Gittiğimiz yerlerde genelde yaşlılarımızı, büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Fakat İlya amcamızın başka bir özelliği var. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Rum vatandaşlarımızdan biri. Diğer özelliği ise İlya amcamız, Türkiye Cumhuriyeti'nden Kore'ye giden asker grubu içinde görev almış. Bizim Kore gazimiz." dedi.

Turan, gazilere hürmetlerinin ve saygılarının sonsuz olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Rum'uyla, Türk'üyle beraber yurt dışına operasyona gitmişiz. Bu ülkeyi yeri geldiğinde kollamışız. Kendisi gazimiz olduğu için ekstra görelim, ziyaret edelim istedik. Çok mutlu olduk kendisini görmekten. Bir daha söylüyorum, bu ülkenin Rum'u, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkeye çok büyük hizmetler ettiler. Bu ülke hepimizin. Beraber yaşadık, beraber yaşayacağız. Muhtarımız kendisi Rum asıllı. Hep beraber buralarda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum."


Yorumlar