AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız:

- "Terör operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye bu kamburuyla yaşayamaz, sıçrayamaz, koşamaz, ilerleyemez. Onun için bu kamburunu mutlaka atmak durumunda" - "Almanya Federal Meclisindeki Türkiye'nin yüz karası olan Türk milletvekilleri bu manada ciddi bir sınavı kaybetti"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız:

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Terör operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye bu kamburuyla yaşayamaz, sıçrayamaz, koşamaz, ilerleyemez. Onun için bu kamburunu mutlaka atmak durumunda." dedi.

Yıldız, partisinin Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terörle mücadelenin aksamadan devam ettiğini ve hükümet olarak terörün bitirilmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Terör sorunun Türkiye'nin üzerinde ciddi bir kambur olarak durduğunu vurgulayan Yıldız, "Terör operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye bu kamburuyla yaşayamaz, sıçrayamaz, koşamaz, ilerleyemez. Onun için bu kamburunu mutlaka atmak durumunda. Türkiye'nin birliğine, beraberliğine diri olmasına mani olan ne varsa tek tek ortadan kaldırılacak. Bunun başında da terör örgütü PKK geliyor. Suriye'deki uzantıları PYD'nin herhangi bir terör örgütüne karşı, DEAŞ'a karşı mücadele etmiş olması PYD'yi diğer bir terör örgütü olmaktan çıkartmıyor. Bir terör örgütü diğer bir terör örgütüyle mücadele edebilir ama bu kendisini meşru hale getirmez. Bu konuda ABD'nin bir kısım müttefikimiz olan ülkelerin yanlış düşünüyor olması hiçbir şekilde bu doğrumuzu değiştirmez. Biz doğru bildiğimiz işleri yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Federal Meclisinin sözde Ermeni soykırımı ile ilgili aldığı kararı eleştiren Yıldız, bu kararı şiddetle kınadı.

Meclisteki Türk milletvekillerinin de olumsuz oy kullandıklarını anımsatan Taner Yıldız, "Almanya Federal Meclisindeki Türkiye'nin yüz karası olan Türk milletvekilleri bu manada ciddi bir sınavı kaybetti. Kendi mensubiyetleri olan Türk olmanın kendilerine yüklemiş olduğu sorumluluğu ne yazık ki yerine getirememiş oluyorlar." diye konuştu.

Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya Türkiye için, Türkiye de Almanya için vazgeçilmez bir ülke. İlişkiler mutlaka düzeltilecektir. Bu ilişkilerin düzeltilmesine borçlu olan taraf yalnızca Türkiye değildir. Almanya'da bu manada gerekli itinayı göstermek durumundadır. Bu ilişkiler çok uzun yıllar sonunda tesis edilebiliyor. Bir çırpıda bitirilmemesi lazım. Buna her iki ülkeninde gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum."

Yorumlar