AK Parti İstanbul İl Başkanlığının iftarı

- Başbakan Yıldırım: (1) - "Otuz üç gün oldu görevdeyim. Bu süre içerisinde yurdun her köşesine gittim, özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme, onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki bir kez daha, Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük" - "Yıllardır içeride ve dışarıda dostlarımız bize 'Barışa bir şans tanıyın. Barışa bir imkan verin...' İşte o imkan da verildi, gördük ki terör örgütünün ne Kürtler gibi bir derdi var ne Türkiye gibi bir derdi var. Bunlar ne yerli ne milli, bunlar uluslararası güçlerin taşeronu olarak, Türkiye'de milleti birbirine düşürmek için her türlü ahlaksızlığı, adiliği icra ediyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu yol çıkmaz yoldur, bu yol asla ve asla milletimizi birbirinden ayıramayacaktır" - "Şimdi kırsal kesime yöneldik. Kırsal kesimde de bunların bütün yuvalarını dağıtıyoruz. Bundan sonra artık kalkınma için daha fazla iş için, daha fazla yatırım için, hem doğuya, hem batıya, yurdun her köşesine gece gündüz demeden yatırımları gerçekleştireceğiz, hizmetleri götüreceğiz. Böylelikle bin yıldan beri bu topraklarda kader birliği yapmış milletimizi önümüzdeki hedeflere doğru, 2023 hedeflerine doğru hep birlikte emin adımlarla ulaştırmanın gayreti içinde olacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Başkanlığının iftarı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, 33 gündür görevde olduğunu belirterek, "Bu süre içerisinde yurdun her köşesine gittim, özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme, onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki bir kez daha, Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yenikapı'daki iftar programına katılan Yıldırım, iftara katılanları selamladı.

Geleneksel iftar programının adeta bir marka haline geldiğini ifade eden Yıldırım, iftarın İstanbul'un bütün paydaşlarını, çeşitli kesimlerden temsilcilerini, yabancı misyon şeflerini, dini temsilcilerini, Türkiye'nin özeti olan İstanbul'un bütün renklerini bir araya getiren önemli bir buluşma olduğunu söyledi. Yıldırım, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve il teşkilatına teşekkür etti.

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, hizmet kervanında bir kardeş olarak AK Partide nöbet değişimiyle görevi eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan devraldığını anımsattı.

"Bugün önemli ve bir o kadar da onurlu görevin sorumluluğunu taşıyarak ilk defa karşınızdayım" diyen Yıldırım, Davutoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Başbakan Binali Yıldırım, 3 milyon kişiye sofraların açıldığını, onların dertlerine ortak olunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İstanbul dünyanın göz bebeği, ilimin, kültürün başkenti, ticaretin, ekonominin merkezi. Derler ki 'İstanbul'a sahip olan dünyaya hükmeder. Eğer dünya tek bir devlet olsaydı muhtemelen başkenti de İstanbul olurdu.' Dünyanın en görkemli üç medeniyetine Roma'ya, Bizans'a, Osmanlı'ya başkentlik etmiş İstanbul gerçekten dünya şehri, benzersiz dünya mirasıdır. Bu şehir nice büyük insanlar yetiştirmiştir. Ak Parti hareketinin kurucusu, liderimiz ve seçilmiş Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan da bir İstanbul evladı."

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görevde kaldığı kısa süre içerisinde kenti yaşanır hale getirdiğini ifade eden Yıldırım, Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı olarak kente yapılan hizmetlerin yakın bir şahidi olduğunu söyledi.

Yıldırım, Erdoğan'ın İstanbul'a olan aidiyetiyle kentin makus talihini yendiklerini dile getirerek, Ankara'daki ağır aksak siyasete rağmen adeta Fatih'in torunları gibi gemileri karadan yürütürcesine bir başarı hikayesi, bir destanı birlikte İstanbul'da yazdıklarını kaydetti.

İstanbul'u ihya etmenin, sorunlarını çözmenin yetmediğini belirten Yıldırım, "İstanbul'da elde edilen bu başarı Türkiye'nin makus talihini değiştirecek o kutlu yürüyüşün başlaması için de bir vesile oldu. Bu dünya şehrinden Ak Parti hareketinin başlangıcını da yine birlikte gerçekleştirdik. İstanbul il teşkilatı olarak, siz AK Partinin kuruluşuna şahitlik etmiş en önemli teşkilatımızsınız. Birlikte çalıştığımız o destanı burada yazdık, bu teşkilatın sizden önce görev yapan arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdik. İstanbul teşkilatı, Türkiye sevdalısı bir lider kazandırdı ülkemize. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisini buradan sevgiyle, hürmetle selamlıyoruz." diye konuştu.

İstanbul'dan doğan hareketin Türkiye'ye dağıldığını ve ülkeyle bütünleştiğini, Türkiye'nin de, AK Partinin de özetinin İstanbul olduğunu vurgulayan Yıldırım, AK Parti eliyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de hizmetleri hep birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti.


- "İstanbul'daki üye sayısı bazı partilerden kat kat fazla"

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği için canla başla hizmet ettiğini dile getirerek, şöyle dedi:

"Biz buradayken o da Anadolu'nun bir ücra köşesinde ülkemizin geleceği için, milletimizin birliği için hayatını vermekten asla tereddüt etmeyen askerlerimizin, polislerimizin, güvenlik güçlerimizin arasında, onlarla iftar sofrasında. Cumhurbaşkanımıza ve bu ülke için hayatını ortaya koyan bütün güvenlik güçlerimize sevgilerimizi, selamlarımızı gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ülkemizin geleceği, milletimizin bekası için hayatını seve seve veren şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Onları şükranla minnetle yad ediyoruz."

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının başarılı çalışmalara imza attığını dile getiren Yıldırım, İstanbul'daki üye sayısının bile diğer siyasi partilerin üye sayısından kat kat fazla olduğunu söyledi. AK Parti teşkilatının farkının bu olduğunu belirten Yıldırım, üye sayısının 2 milyon 200 binin üzerinde, gençlerin sayısının 500 binin, kadınların da 1 milyonun üzerinde olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Rabbim sayımızı çoğaltsın. İstanbul il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, İstanbul size emanet. Bugüne kadar elde ettiğiniz başarıları önümüzdeki dönemde de taçlandıracaksınız, daha güzel başarılara imza atacaksınız. Buna yürekten inanıyorum."


- "Türkiye zor günlerden geçiyor"

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getiren Yıldırım, terörle amansız bir mücadelenin devam ettiğini, Türkiye'yi bölmeye, nifak tohumları saçmaya çalışanların asla ve asla sonuç alamayacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Otuz üç gün oldu görevdeyim. Bu süre içerisinde yurdun her köşesine gittim, özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme, onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük. Geçmişte terör örgütü, maalesef bölge insanı başta olmak üzere milletimizi yanıltmayı bir nebze de olsa başardı. 'Türkiye'nin birliği, beraberliği, Türkiye içerisindeki sorunları birlikte çözeceğimiz' şeklinde kucaklayıcı bir söylem içerisinde olmasına rağmen, 7 Haziran seçimi sonrası gerçek yüzünü göstermiş oldu. Belki bunu yaşamalıydık çünkü yıllardır içeride ve dışarıda dostlarımız bize 'Barışa bir şans tanıyın. Barışa bir imkan verin...' İşte o imkan da verildi, gördük ki terör örgütünün ne Kürtler gibi bir derdi var ne Türkiye gibi bir derdi var. Bunlar, ne yerli ne milli, bunlar uluslararası güçlerin taşeronu olarak, Türkiye'de milleti birbirine düşürmek için her türlü ahlaksızlığı, adiliği icra ediyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu yol çıkmaz yoldur, bu yol asla ve asla milletimizi birbirinden ayıramayacaktır."

Bütün ilçelerde, illerde güven ve huzurun sağlandığını vurgulayan Yıldırım, "Şimdi kırsal kesime yöneldik. Kırsal kesimde de bunların bütün yuvalarını dağıtıyoruz. Bundan sonra artık kalkınma için, daha fazla iş için, daha fazla yatırım için hem doğuya, hem batıya, yurdun her köşesine gece gündüz demeden yatırımları gerçekleştireceğiz, hizmetleri götüreceğiz. Böylelikle bin yıldan beri bu topraklarda kader birliği yapmış milletimizi önümüzdeki hedeflere doğru, 2023 hedeflerine doğru hep birlikte emin adımlarla ulaştırmanın gayreti içinde olacağız."

(Sürecek)



Yorumlar